V.Vonžutaitės ašaros Seimo neįtikino – jos imunitetas irgi panaikintas

Darbo partijos (DP) byloje teisiama parlamentarė Vitalija Vonžutaitė Seimui sprendžiant, ar panaikinti jos teisinę neliečiamybę, parlamentarus bandė sugraudinti. Ji pasitelkė jautrią ir verksmingą kalbą, tačiau jos ašaros parlamento neįtiko. Dauguma buvo „už“ jos teisinės neliečiamybės panaikinimą. Už tai, kad V.Vonžutaitė netektų teisinės neliečiamybės balsavo 86 parlamentarai, prieš 32, dar 9 susilaikė.

Vaizdavo, kad jaudinasi

Atėjusi į tribuną V.Vonžutaitė minėjo, kad ji labai jaudinasi, kalbėjo apie tai, kad byla politinė, mat ją pradėjo Valstybės saugumo departamentas (VSD). Pasakojo, kad jai esą prokuroras esą darė spaudimą, norėdamas sukompromituoti DP.

„Patikėkit, aš tokių sumų (kurios minimos byloje – red. past.) nesu mačiusi, neįsivaizduoju, kaip jos gali atrodyti“, - tramdydama tikras ar dirbtines ašaras Seimo tribūnoje aiškino V.Vonžutaitė.

„Jums tai tik mygtuko paspaudimas, o man ir mano vaikui visas gyvenimas“, - į Seimo narių jausmus apeliavo V.Vonžutaitė.

Ji pasakojo, kad tuo metu, kai buvo pradėta DP byla jai buvo 24 metai, o prokuroras jai liepė rašyti prisipažinimą, kuris esą buvo išgautas prievarta. „Aš jauna moteris. Rodė prokuroras nuotraukas, iš žemės iškastus lavonus, man buvo peršama, kad mano bus tokia ateitis“, - Seimui aiškino V.Vonžutaitė.

Teisiamoji parlamentarė ilgai kalbėjo apie tai, kad jai daromas spaudimas. Prokuroras esą kaltino ją vilkinant bylą, o ji tuo metu juk laukėsi.

V.Vonžutaitės žodžiais, jai pažymą apie nedarbingumą išrašiuosios gydytojos persekiojamos, tad dabar ji negali rasti gyytojos: „Dauguma gydytoju man duoda užuominas: gal tu kreipkis kur kitur“.

Stojo ginti buvęs Generalinis prokuroras

Tačiau Kęstutis Masiulis, konservatorius, Seimo prašė V.Vonžutaitės ašaromis netikėti.

„Kuo jinai geresnė už kitas nėščias moteris, kurios kaltinamos kitose bylose? Neturime čia pavirsti teismu ir gailėtis dėl ašarų ir balsuoti kitaip. Yra daugybė įrodymų, kurie sako, kad jinai turėjo labai didelę įtaką ir jos vaidmuo („juodosios buhalterijos byloje – red. past.) esminis“, - kalbėjo K. Masiulis.

V.Vonžutaitės ūmai ėmėsi ginti buvęs generalinis prokuroras, „darbietis“ Artūras Paulauskas. Jis apeliavo ir į V.Vonžutaitės amžių. „Ši jauna moteris, mama šiandien be pagrindo minima įvairiose kriminalinėse istorijose“, - aiškino A.Paulauskas, - „Perduoti V.Vonžutaitę į teismo rankas tai reiškia pasmerkti ją susidorojimui, nes ši byla pateks į labai nesaugią teisinę aplinką.“

A.Paulauskas įrodinėjo, kad V.Vonžutaitė į šią bylą buvo „įtraukta neaiškiai suvokdama savo atsakomybės ribas“, mat buvo labai jauna.

„Palikit ramybėj tą jaunimą“, - kalbėdamas apie V.Gapšį ir V.Vonžutaitę sakė V.Uspaskichas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dabar

Dabar portretas
Jaunimas galės pasiaiškinti teisme. Jei nekalti- viskas bus gerai

GFT

GFT portretas
Pries lendant i purva (politika) reikejo pagalvot, o ne dabar asaras lieti. Tarp vilku, istatymai vilkiski.

LT

LT portretas
Gal dviese bus smagiau, jei ant kaktos parašyta kad ji sukčiuvienė...
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių