Studentai miesto bėdas sprendžia linksmai

Šeštadienio popietę studentai neišsigando niūraus ir drėgno oro: nešini konstruktoriaus lego kaladėlėmis būriavosi Kauno miesto centre. Pozityviai nusiteikę jaunuoliai tikino, jog vaikiško žaidimo detalėmis bandys užlopyti ištrupėjusias pastatų ir gatvės grindinio skyles.

Vaikiškomis kaladėlėmis lopyti miesto skyles pradėta dar 2009 m. Berlyne, Vokietijoje. Šis maištingasis menas pasklido po visą pasaulį. Prieš savaitę tokią iniciatyvą parodę vilniečiai ir paskatino kauniečius pasekti jų pavyzdžiu.

Vilniaus universiteto Humanitarinio fakulteto studentė Agnė Mongirdaitė neigia, jog tai priekaištas Kauno valdininkams už aplaidumą. Pasak jos, tai – pozityvus požiūris į problemas.

„Nepuolame kaltinti ar priekaištauti. Mes tiesiog norime atkreipti valdininkų dėmesį,“ – sako ji. 

Tačiau kaip pagrindinę susirinkimo priežastį visgi įvardijo norą suburti aktyvią bendruomenę. Anot A. Mongirdaitės, bendruomeniškumas yra svarbiausia. Tai pagrindinė LUNI (Laisvojo universiteto) idėja, ši jaunimo bendruomenė organizuoja jau ne pirmą alternatyvią akciją Kaune, kuriomis siekiama ugdyti kritinį mąstymą.

Susirinkusieji vylėsi, jog kauniečiai bus tolerantiški tokiam meniškam maištui ir nepuls ardyti užlopytų skylių. Akcijos iniciatoriai tikisi, jog šis projektas bus tęstinis. Kito studentų pasirodymo su konstruktoriaus kaladėlėmis galime sulaukti vos atšilus orams – pavasarį.


Šiame straipsnyje: studentaikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kokios bėdos

kokios bėdos portretas
Su kaladėlėm jau pamatėm ,kada laukti su pilnais pampersais?

polka

polka portretas
Gera iniciatyva. Saunuoliai.

to 1. kokios bėdos

to 1. kokios bėdos portretas
tu gal eik pamiegot. Jauciasi kad pervargai...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių