Populiariausios partijos - opoziciniai socialdemokratai ir „darbiečiai“

Jei Seimo rinkimai vyktų kitą sekmadienį, dauguma žmonių rinktųsi opozicines Socialdemokratų ir Darbo partijas, rodo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" apklausa, kurią šeštadienį skelbia dienraštis "Lietuvos rytas".

Apklausos duomenimis, socialdemokratų populiarumas paaugo nuo 13,3 proc. vasarį iki 16 proc. kovą, "darbiečių" - atitinkamai nuo 8,9 proc. iki 12,9 procento.

Vasarį antroje vietoje su 12,3 proc. palaikymu buvusi opozicinė partija "Tvarka ir teisingumas", kovą sulaukusi 10,1 proc. respondentų palankumo, nukrito į trečiąją.

Ketvirta - valdanti Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), kurių populiarumas per mėnesį ūgtelėjo nuo 9 proc. iki 9,9 procento.

Kitos partijos neįveiktų 5 proc. rinkimų barjero.

Tai ant penktojo laiptelio esantis Liberalų sąjūdis (4,6 proc.), Valstiečių liaudininkų sąjunga (3 proc.), Liberalų ir centro sąjunga (2,2 proc.), Lietuvos lenkų rinkimų akcija (1,8 proc.), Naujoji sąjunga (1,7 proc.), Krikščionių partija (0,7 proc.), Tautos prisikėlimo partija (0,4 procento).

16,1 proc. apklaustųjų teigė, jog rinkimuose nebalsuotų, 17,8 proc. nurodė nežinantys, už ką balsuoti.

Apklausa atlikta kovo 8-14 dienomis.


Šiame straipsnyje: seimas,

NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Teisingai, tautos masei, bandai, jai patinka populistai, jos logika - "kas pasirūpins vargšais", užtenka gražių žodelių ir banda jau ant ''kelių atsiklaupus''.

APKLAUSA

APKLAUSA portretas
Darykit apklausa KAUNE,

pilietis

pilietis portretas
"Lietuvos rytas" yra komunistu laikrastis , anksciau buvo "Tiesa'. Pavadinimas pasikeite, o taktika ta pati, pirsti zmonems nuomone kad socdemai yra populiarus, matom pagal rinkimus, kad visuose didziuosios miestuose nepraejo, tai kur tas populiarumas, fantazijose? Matem ka Brazauskiniai, Kirkiliniai pridirbo, tai joks su galva draugaujanti uz juos nebalsuotu.
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių