JAV Lietuvos kariuomenei suteiks paramos už 21 mln. litų

Jungtinės Amerikos Valstijos Lietuvos kariuomenei 2013 metais suteiks paramos už daugiau kaip 21 mln. litų, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pasak KAM, apie tai krašto apsaugos ministrą Juozą Oleką antradienį susitikime informavo naujoji JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah A. McCarthy (Debora Makarti).

„Afganistane tarnaujantiems Lietuvos kariams bus perduota įvairių komunikacijos priemonių, naktinio matymo prietaisų, nepilotuojamų orlaivių ir kitos karinės įrangos, taip pat organizuoti mokymai. Pasibaigus operacijai Afganistane visa suteikta parama liks Lietuvos kariuomenei ir bus naudojama nacionaliniams tikslams“, - rašoma ministerijos pranešime.

Amerikiečių suteikiamos paramos dydis iš viso sieks 8,6 mln. JAV dolerių (apie 21,2 mln. litų).

„Džiaugiuosi kartu su Lietuvos krašto apsaugos ministru galėdama pranešti šią žinią, kuri dar kartą parodo glaudų mūsų šalių bendradarbiavimą ir draugystę. Mums nebūtų pavykę atstatyti saugumo ir stabilumo Afganistano Goro provincijoje be didžiulių Lietuvos pastangų, įdėtų per pastarąjį dešimtmetį. Todėl norime padėkoti Lietuvos vyriausybei ir žmonėms už jų pasiaukojimą siekiant šio tikslo“, - KAM pranešime cituojama JAV ambasadorė.

J.Oleko teigimu, Lietuva labai vertina JAV pastangas stiprinti saugumą Baltijos šalių regione, o taip pat amerikiečių indėlį organizuojant bendras karines pratybas, dalyvavimą NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse bei finansinę paramą.

„Ši parama mūsų kariams yra labai naudinga, nes dėl pastaruosius kelerius metus mažėjusio krašto apsaugos sistemos finansavimo buvo sustabdyti daugelis karinės įrangos įsigijimo projektų ir sulėtėjo kariuomenės modernizavimo procesas“, - teigė J. Olekas.

Pasak KAM, ministras JAV ambasadorei taip pat pasiūlė aktyviau naudotis Lietuvos transporto infrastruktūra aprūpinant pajėgas Afganistane. JAV krovinių tranzitas per Klaipėdos uostą ir Lietuvos teritoriją geležinkeliais į Afganistaną vyksta nuo 2011 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruskis

ruskis portretas
Baisi cia pagalba .

Petras

Petras portretas
Įdomu būtų žinoti kiek sudaro 2% nuo Lietuvos biudžeto, kuriuos skiriame NATO? Ko gero - skiriamas tas 21 milijonas yra mizeris. Ir tai, tikriausiai paskaičiuota suma, už jų pačių pagamintą ir jau pasenusią karinę techniką.

gerai

gerai portretas
gausime eiline metalao lauzo siunta,kure pardave nupirksime dviems sarvuociams benzino kibira
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių