Priešais santaką drieksis daugiabučių kvartalas

Vilijampolėje, Neries krantinėje, 2014 metais turėtų pradėti kilti naujas gyvenamasis kvartalas. Pakrantėje atsiras nauja viešoji erdvė – pėsčiųjų promenada, iš jos atsivers vaizdas į Kauno pilį.

Brastos gatvėje, 5,4 ha ploto sklype, gali būti pastatyta 18 įvairaus dydžio, 2-9 aukštų namų, jie talpintų iki 700 butų. Taip pasiūlė architektūrinį konkursą laimėjusio projekto „Mano krantas“ autoriai – kauniečių bendrovė „Antra kryptis“, vadovaujama architekto Tomo Kriaučiūno.

Architektų įsitikinimu, kvartalo pastatai neturėtų susilieti į vientisą monolitą, todėl namai – įvairių aukščių, link upės žemėja. Be to, daugiabučiai į upę orientuoti kiemais. Derinantis prie Senamiesčio, pasirinkti šlaitiniai stogai.

Naują gyvenamąjį kvartalą planuojančios statyti bendrovės „YIT Kausta“ generalinis direktorius Kęstutis Vanagas portalui 1kaunodiena.lt sakė, kad anksčiau rengtas detalusis planas bei sprendiniai, kuriuos pasiūlė konkursą laimėję architektai, dar bus koreguojami.

Įmonės vadovas patikino, kad užmojai neliks tik žodžiai, jau 2014 metais turėtų pradėti kilti pirmieji namai. Tokioje unikalioje miesto vietoje, K.Vanago teigimu, butai bus aukštesnės nei ekonominės klasės. Jo įsitikinimu, geros kokybės būsto Kaune stinga.

Minėtas kvartalas užims tik dalį neužstatytos krantinės. Manoma, užduoto tono pirmajame kvartale turės laikytis ir gretimų sklypų savininkai, jei sumanys kažką statyti.

Iš viso urbanistiniam ir architektūriniam konkursui buvo pasiūlyta 10 darbų. Ketvirtadienį darbus vertinusi komisija pripažino, kad du iš jų neatitiko reikalavimų. Be to, konstatuota, kad visi darbai, įskaitant prizines vietas, turėjo trūkumų.

Numatyta, kad dėl techninio projekto rengimo bus deramasi su pirmos vietos laimėtoju, o nepavykus – su antrą vietą užėmusio darbo autoriais. Šioje pozicijoje liko įmonė „Dviejų grupė“. Piniginės premijos buvo skirtos trims pirmosioms vietoms.


Šiame straipsnyje: daugiabučiaibūstasNT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Puiku, Kad jau Lietuvoje po truputi ekonomoka atsigauna, tik vagis reiketu isnaikinti...

arvys

arvys portretas
grazu ,tikiuosi jiems pavyks tai ivykdyti ir viena dykine bus maziau...

Ūsorius

Ūsorius portretas
Tokioje vietoje statomiems namas turėtų būti keliami ypatingi reikalavimai. Šalia Santakos parko jau pastatyti kažkokie namai, tiesiogine prasme primenantys konteinerius. Ar tie architektūriniai pedofilai už tai nubausti? Aišku, kad ne. Kažin ar galima leisti statyti namus naujoje vietoje, juk tai bus grynai komercinis -- finansinis projektas. Nejaugi neišeina sugalvoti kažko originalesnio, priimtino didesnei daliai visuomenės.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių