Pamatę V. Zelenskį rusų propagandininkai išsižiojo: kodėl jis ne bunkeryje kaip V. Putinas?

  • Teksto dydis:

Ukrainos valdžia iš visų jėgų stengiasi atkurti elektros ir vandens tiekimą išvaduotam Chersono miestui ir visai dešiniakrantei Chersono sričiai, kuri buvo okupuota aštuonis mėnesius. Savo ruožtu, Kremliaus propagandininkai svarsto, kodėl nebuvo subombarduotas Chersoną lankęs Volodymyras Zelenskis ir kas bus, jei Rusijos pajėgos smogs taktiniais branduoliniais ginklais Lenkijai ar Rumunijai, per kurių teritoriją į Ukrainą keliauja vakarietiški ginklai, pasakojama LNK reportaže.

Rusų kariai vėl paleido gana daug raketų į Ukrainos miestus, bet nemažą dalį jų numušė priešraketinė gynyba. Pranešama, kad raketų pavyko numušti ir virš Kyjivo, bet jų nuolaužos vis tiek pridarė nuostolių. Dėl karinės cenzūros ukrainiečiai plačiau rusų karių antskrydžio nekomentuoja. Ukrainos pietuose taip pat numušta Rusijos raketų bei ties išvaduotu Chersono miestu.

Išvadavus Chersoną Ukrainos valdžia net buvo priversta suvaržyti reporterių iš užsienio antplūdį, nes mieste tebevyksta išminavimo darbai, tebegaudomi koloborantai, diversantai bei užsilikę rusų kariai. Bet, pavyzdžiui, britų žurnalistai vis tiek pabendravo su vietos gyventojais.

„Išvadavimas – tai laisvė. Dabar laisvė mums labai daug ką reiškia. Tie aštuoni mėnesiai – buvo siaubas, bijojome dėl savo gyvybių“, – pasakojo Chersono gyventoja.

„Kas turi mažų vaikų, šeimas – tikra kančia. Vien sauskelnės, patys matote, 750 grivinų, o uždarbio juk nėra. Tai visiškai neįmanoma“, – sakė Chersono gyventojas.

Pagal oficialų kursą, 750 grivinų – beveik 20 eurų, todėl Ukrainos valdžia skuba aprūpinti Chersoną, nors iš prieškarinių 280 tūkst. gyventojų, mieste liko ne daugiau kaip 80 tūkst. žmonių.

Beje, rusų propagandininkai, neturėdami, ką kalbėti apie pagal planą Vladimiro Putino vykstančią specialiąją operaciją, vis dėlto atkreipė dėmesį, kad V. Zelenskis iš karto nuvyko į Chersoną, o ne tūno savo bunkeryje kaip V. Putinas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Kodėl jis taip savimi pasitiki? Jis gi atvyko ne vienas. Visa aukščiausia politinė ir karinė valdžia Rusijos artilerijos pasiekiamoje zonoje“, – teigė TV vedėja Olga Skabejeva.

Kitas, dar skandalingesnis Kremliaus propagandos skelbėjas bando užglaistyti Kremliaus režimo fiasko Chersone naujais branduoliniais grasinimais.

„Įsivaizduokite tokį siaubą, kad po baisių smūgių taktiniu branduoliniu ginklu zonos, per kurias sąjungininkai tiekia vakarietiškus ginklus, bus užkrėstos. Koks siaubas, tiesa? Tiesiog bėda“, – kalbėjo TV vedėjas Vladimiras Solovjvovas.

Kol pakalikai grasina už Rusiją kelis kartus galingesniam NATO aljansui, ukrainiečiai toliau džiaugiasi galėdami po ilgos Rusijos okupacijos susitikti su savo artimaisiais, nes nemaža jų dalis pasiliko ir išgyveno Chersone.

Kita vertus, NATO sąjungininkai realiai vertina Rusijos karinę mašiną ir net matydami rusų karių padarytus nuostolius Ukrainoje tikrai nepamiršo, kokį milžinišką atominių ginklų arsenalą ši šalis paveldėjo iš Sovietų Sąjungos ir dar prisigamino naujų masinio naikinimo ginklų.

„Negalime pakartoti klaidos neįvertindami Rusijos. Rusijos karinės pajėgos išlaikė pakankamus pajėgumus bei didelį skaičių karių. Rusija pademonstravo, kad gali pakelti didelius nuostolius. Jie taip pat pademonstravo ypatingą žiaurumą. Visi matėme siaubingus vaizdus iš išlaisvintų teritorijų, taip pat barbariškas atakas prieš civilius ir kritinę infrastruktūrą. Ateinantys mėnesiai Ukrainai bus sunkūs. V. Putino tikslas – šią žiemą palikti Ukrainą šaltyje ir tamsoje, taigi privalome laikytis savo kurso“, – sakė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Labai svarbu, kad būtų aišku, jog negali būti jokios kalbos apie branduolinių ginklų panaudojimą Ukrainoje, visi tai smerkia. Esu labai patenkintas, kad galėjau išaiškinti šiuos dalykus per susitikimą su Kinijos prezidentu Pekine ir labai gerai, kad dabar ir Amerikos prezidento susitikime su Kinijos prezidentu apie tai buvo diskutuota. Abu prezidentai aiškiai pabrėžė, kad branduolinių ginklų panaudoti negalima, tai yra raudona linija, kurios negalima peržengti“, – sakė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.

Kol fronto linija Ukrainos pietuose stabilizuosis ir paaiškės, kur ukrainiečiai tęs kontrpuolimą, Krymo link ar Zaporižės ir Donbaso srityse, į pietus gerokai pasislinkęs frontas jau apsaugojo nuo rusų karių apšaudymų strategiškai svarbų Mikolajevo uostą. Ten jau leista atvykti pirmajam keleiviniam traukiniui.


Šiame straipsnyje: LNK turinyskaras UkrainojeVolodymyras ZelenskisChersonasNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių