Ukraina teigia numušusi penkiolika Rusijos dronų

  • Teksto dydis:

Kyjivo oro pajėgos šeštadienį pranešė, kad per naktinę ataką Ukrainos gynyba numušė 15 Rusijos dronų.

Ukraina teigė, kad per puolimą iš oro buvo panaudota 17 Irano gamybos dronų „Shahed“, ir nenurodė, kas atsitiko su kitais dviem.

Rusijos pajėgos „atakavo iš šiaurės atakos bepiločiais orlaiviais „Shahed-136/131“. Iš viso iš Kursko srities buvo paleista 17 atakos dronų“, – platformoje „Telegram“ pranešė Ukrainos pajėgos.

Jos pridūrė, kad oro gynyba buvo aktyvuota šiauriniuose, centriniuose ir vakariniuose regionuose.

„Karinių oro pajėgų pastangos ir priemonės, bendradarbiaudamos su kitų Ukrainos gynybos pajėgų komponentų oro gynybos sistemomis, sunaikino 15 priešo dronų“, – teigė jos.

Abi 2022 metų vasarį prasidėjusio konflikto pusės pastaruoju metu pranešė apie reguliarius dronų antskrydžius iš oro ir jūros, Ukrainai vykdant kontrpuolimą, kuriuo siekiama susigrąžinti Rusijos kontroliuojamą teritoriją.

Maskva suintensyvino išpuolius prieš Ukrainos Juodosios jūros ir Dunojaus uostų infrastruktūrą po to, kai buvo nutrauktas susitarimas, pagal kurį buvo leista saugiai eksportuoti grūdus per šį laivybos centrą.

Penktadienį Rusija pareiškė, kad jos pajėgos sunaikino Ukrainos dronus, nukreiptus į Maskvą ir jos Juodosios jūros laivyną.

Ukrainos pajėgos perėjo į Rusijos okupuotą rytinį Chersono srities krantą ir užėmė pozicijas, patvirtino Rusijos paskirtas regiono gubernatorius.

Penktadienį Jungtinės Valstijos pranešė Danijai ir Nyderlandams, kad gali perduoti Ukrainai savo naikintuvus F-16, kai šalies pilotai bus apmokyti jais naudotis. Šį žingsnį Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pasveikino kaip puikią naujieną.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos dronainumušti dronai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių