Rusijoje nuo koronaviruso lapkritį mirė beveik 26 tūkst. žmonių

Rusijos statistikos agentūra „Rosstat“ pirmadienį sakė, kad šalyje pandemija nusinešė daug daugiau gyvybių, nei rodo oficiali statistika – agentūros teigimu, vien lapkritį viruso aukomis tapo beveik 26 tūkst. žmonių, o nuo metų pradžios mirė daugiau nei 186 tūkst. pacientų.

„Rosstat“ teigė, kad sausio-lapkričio mėnesiais dėl įvairių priežasčių mirė 229 700 žmonių daugiau nei praėjusiais metais. Apie 81 proc. šių mirčių yra sietina su koronavirusine infekcija, sakė viena pareigūnė.

„Daugiau nei 81 proc. šio mirtingumo lėmė COVID -19“, – sakė šalies vicepremjerė Tatjana Golikova. Tai reiškia, kad nuo koronaviruso iš viso mirė 186 057 rusai.

Rusijos sveikatos pareigūnai nuo pandemijos pradžios yra užregistravę daugiau kaip 3 mln. infekcijų, šalis pagal šį skaičių užima ketvirtą vietą pasaulyje.

Tačiau oficialūs duomenys rodo, kad nuo infekcijos šalyje mirė tik 55 265 žmonės – tai daug mažesnis mirtingumo nuo šios ligos lygis nei kitose smarkiai paveiktose pasaulio valstybėse.

Rusija jau kurį laiką kritikuojama už tai, kad į oficialią mirčių nuo COVID-19 statistiką įtraukia tik tuos žmones, kuriems infekcija pagrindine mirties priežastimi įvardijama tik skrodimo metu.

Remiantis „Rosstat“ duomenimis, Rusija pagal mirčių skaičių turėtų užimti trečią vietą pasaulyje po Jungtinių Valstijų (333 140) ir Brazilijos (191 139).

Šių duomenų sulaukta Rusijos valdžios institucijoms ir toliau vengiant įvesti visuotinį karantiną, nepaisant to, kad šalį negailestingai talžo antroji infekcijų banga.

Šalies valdžia norėtų išvengti tolesnių karantino padarinių silpnai šalies ekonomikai ir vietoje to protrūkį suvaldyti masine vakcinavimo kampanija su šalyje pagaminta vakcina „Sputnik V“.

Nors šalis nėra nurodžiusi, kiek žmonių jau buvo paskiepyti, vakcinos kūrėjas valstybinis Gamalėjos tyrimų centras pirmadienį skelbė, kad vidiniam vartojimui į rinką buvo paleista apie 700 tūkst. vakcinos dozių.

Tačiau remiantis valstybinio viešosios nuomonės tyrimų centro VTsIOM ir tyrimų centro „Levada“ atliktomis apklausomis, skiepytis planuoja tik apie 38 proc. šalies gyventojų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda JAV pakalikams

Gėda JAV pakalikams portretas
Tai dar viena melo ir propagandos dozė apie Rusija. Juk reikia Lietuvos purvasklaidai pasitarnauti savo šeimininkams JAV ambasadoje,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių