„Politico“: J. Bidenas įvardijo galimą Rusijos įsiveržimo datą

JAV sąjungininkės Europos Sąjungoje ir NATO skeptiškai vertina JAV prognozes, kad Rusija jau ateinančią savaitę gali pasiųsti savo pajėgas įsiveržti į kaimyninę Ukrainą, penktadienį pranešė interneto leidinys „Politico“, remdamasis neįvardytų pareigūnų informacija.

Kaip rašo „Politiko“, JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) per vaizdo konferenciją su sąjungininkais sakė, jog amerikiečių žvalgybos duomenys rodo, kad Rusija karinius veiksmus prieš Ukrainą pradės vasario 16 dieną.

Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) penktadienį irgi perspėjo, kad Rusija gali pradėti įsiveržimą dar prieš pasibaigiant Pekino žiemos olimpinėms žaidynėms, kurios truks iki vasario 20 dienos.

Naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi „su padėtimi susipažinusiais pareigūnais“ nurodė, kad „bet kokie veiksmai gali prasidėti jau antradienį“, bet pridūrė, kad „galutiniai Rusijos ketinimai nežinomi“.

Vis dėlto, anot „Politico“, „europiečiai leido suprasti padėtį vertinantys kitaip“.

Du Europos diplomatai išsakė dar skeptiškesnį požiūrį, o vienas iš jų pareiškė, kad jie „vis dar atsisako priimti tai už gryną pinigą“.

Leidinys rašo, kad Jungtinės Karalystės atstovė teigė, kad Londonas kitaip interpretuoja žvalgybos duomenis, susijusius su prognoze, kad Rusija karinius veiksmus pradės vasario 16 dieną.

„Du Europos diplomatai išsakė dar skeptiškesnį požiūrį, o vienas iš jų pareiškė, kad jie „vis dar atsisako priimti tai už gryną pinigą“, – pridūrė „Politico“.

„Tikėtina, kad žvalgybos duomenys dėl vasario 16-osios yra neapdoroti ir nėra bendras Jungtinių Valstijų vertinimas. Tai gali paaiškini didelį atotrūkį tarp prognozių, kada Putinas atakuos – jeigu iš viso tai padarys“, – konstatavo leidinys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Rusija karinius veiksmus prieš Ukrainą pradės vasario 16 dieną. Sapnas.....

Ta pati

Ta pati portretas
Amerikonų žvalgyba ir cheminių ginklų Irake įžiūrėjo,po to karas šmtai tūkstančių žuvusių,sužalotų,invalidų milijonai praradusių namus,pabėgėlių iki pamatų sugriauta valstybė.

jo

jo portretas
SALA HEROJAM.
VISI KOMENTARAI 102

Galerijos

Daugiau straipsnių