Pietų Sudane patvirtintas pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis

Pietų Sudanas sekmadienį pranešė apie pirmąjį COVID-19 atvejį šalyje. Pietų Sudanas yra viena paskutinių Afrikos šalių, kurioje patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu.

„Pietų Sudanas patvirtina vieną užsikrėtimo koronavirusu atvejį“, – sostinėje Džuboje paskelbė pirmasis viceprezidentas Riekas Macharas.

Pasak R. Macharo, 28-erių moteris, kuriai diagnozuota COVID-19 liga, į Pietų Sudaną vasario 28 d. atvyko iš Nyderlandų per Etiopiją.

Viceprezidentas neatskleidė moters tautybės.

Savo pranešime Jungtinių Tautų (JT) misija Pietų Sudane patvirtino, kad moteris yra misijos personalo narė.

Koronavirusas jai nustatytas šeštadienį, po to, kai ji pati ketvirtadienį atvyko į JT kliniką.

„Sveikatos apsaugos ministerija atlieka tyrimą su Pasaulio sveikatos organizacija ir Ligų kontrolės ir prevencijos centru, kad nustatytu visus moters kontaktus“, – teigė R. Macharas.

Pietų Sudane jau anksčiau uždaryti barai, naktiniai klubai ir parduotuvės, išskyrus vaistines ir maisto prekių parduotuves, šalies gyventojai raginami laikytis socialinio atstumo rekomendacijų.

Taip pat uždarytos Pietų Sudano sienos ir vienintelis tarptautinis Džubos oro uostas bei nuo 20 val. iki 6 val. įvesta komendanto valanda.

Pietų Sudanas yra viena skurdžiausių pasaulio šalių. Pastaraisiais dešimtmečiais šalį siaubė keli pilietiniai karai, todėl valstybės institucijos nėra pasirengusios koronaviruso protrūkiui.

Paskutinis pilietinis karas nusinešė 380 tūkst. žmonių gyvybes, privertė milijonus gyventojų palikti savo namus bei suniokojo ir taip silpną ekonomiką. Pilietinis karas baigėsi R. Macharą paskyrus viceprezidentu, kai jis prisijungė prie buvusio oponento prezidento Salvos Kiiro vyriausybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių