Minske per protestus sulaikyta daugiau kaip 180 žmonių

Baltarusijos sostinėje tęsiantis protestams prieš autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimą ketvirtadienį milicija sulaikė daugiau kaip 180 žmonių, pranešė žmogaus teisių gynėjai.

Žmogaus teisių centras „Viasna“ nurodė, kad iki 22 val. vietos (ir Lietuvos) laiku buvo gauta informacijos apie 181 sulaikytąjį.

Televizija „Belsat“ savo ruožtu pranešė, kad apie sulaikytų 15 žurnalistų tebelaikomi Spalio rajono areštinėje.

„Juos suskirstė į dvi dalis: tuos, kas nenori rodyti savo mobiliųjų telefonų, siunčia į aktų salę ir nepaleidžia“, – sakoma televizijos žinutėje, paskelbtoje per platformą „Telegram“.

Informaciją, kad tikrinami sulaikytų reporterių mobilieji telefonai, patvirtino Baltarusijos žurnalistų asociacija (BŽA). Pranešime sakoma, kad žurnalistai verčiami ištrinti jų padarytas protestų nuotraukas.

Ketvirtadienį vakare protestuotojai surengė eitynes nuo stačiatikių Šv. Dvasios katedros Laisvės aikštėje iki katalikų Raudonosios bažnyčios Nepriklausomybės aikštėje.

Dar prieš prasidedant eitynėms milicija sulaikė daugiau kaip 10 žurnalistų. BŽA duomenimis, iš viso buvo areštuota apie 40 reporterių, taip pat buvo sulaikoma dešimtys protestuotojų.

Ketvirtadienio protesto akcija susijusi su ankstesnės dienos milicijos veiksmais, kai Nepriklausomybės aikštėje ir Raudonojoje bažnyčioje buvo užblokuota daug žmonių. Dėl šių veiksmų protestą pareiškė Baltarusijos Katalikų Bažnyčia.

Minsko-Mogiliavo katalikų vyskupų konferencijos vadovas Tadeušas Kondrusevičius sakė, kad teisėsaugos veiksmai trečiadienį Šv. Simono ir Šv. Elenos bažnyčių teritorijose buvo „neadekvatūs ir neteisėti“, taip pat pareikalavo, kad jie būtų nedelsianti ištirti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Apie riaušes Amerikoj rašyti neleidžia Šeimininkas. O Lukašenka puikiai tvarkosi pas save.

Neraso apie Amerika

Neraso apie Amerika portretas
O specialiai demesi nukreipia i Rusus,nes mes jau priklausom Amerikai,taigi NATO mus gina.

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek sulaikyta USA? Amerikoje masiniai protestai , jankių pabalio kolonijos geltonoji spauda tyli.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių