Lenkijoje nustatytas 715 naujų COVID-19 atvejis, devyni pacientai mirė

Lenkijoje per praėjusią parą nustatytas 715 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, taip pat mirė devyni anksčiau užsikrėtę pacientai, sveikatos apsaugos tarnybų informaciją trečiadienį citavo Lenkijos visuomeninis radijas.

Nuo koronaviruso epidemijos šalyje pradžios kovo mėnesį Lenkijoje nustatyti iš viso 53 676 COVID-19 atvejai ir mirė 1 830 koronavirusu užsikrėtusių žmonių, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Praeitą šeštadienį ministerija pranešė užfiksavusi iki šiol didžiausią nuo epidemijos pradžios COVID-19 atvejų paros prieaugį, kai buvo išaiškinti 843 nauji pacientai.

Per praeitą parą 173 nauji COVID-19 atvejai nustatyti pietinėje Mažosios Lenkijos vaivadijoje, kuriai priklauso istorinis Krokuvos miestas.

Be to, apie 145 užsikrėtimo atvejus buvo pranešta iš pietinio Silezijos anglių kasybos regione, kur koronavirusas išplito tarp kalnakasių ir jų šeimų.

Mazovijos vaivadijoje, kuriai priklauso sostinė Varšuva, aptikti 76 nauji COVID-19 atvejai.

Sveikatos apsaugos ministerijos „Twitter“ pranešime sakoma, kad naujausiomis koronavirusinįs infekcijos aukomis Lenkijoje tapo keturi 61–83 metų amžiaus vyrai ir penkios 70–86 metų moterys. Dauguma šių pacientų sirgo gretutinėmis lėtinėmis ligomis.

Trečiadienį ryte šalies ligoninėse buvo gydomas 2 021 koronavirusu užsikrėtęs žmogus, iš jų 76 buvo reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija.

Iki šiol Lenkijoje persirgę COVID-19 pasveiko iš viso 37 611 žmonių, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių