Kyjivas: Rusija smogė aerodromui centrinėje Ukrainoje

Kyjivas sekmadienį pranešė, kad Rusija raketomis smogė vienam aerodromui netoli Kropyvnyckio centrinėje Ukrainos dalyje.

Rusija paleido šešias raketas ir penkis atakos dronus, televizijai sakė Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.

„Deja, ne visi jie buvo sunaikinti. Keturias iš šešių [raketų] sunaikino mūsų oro gynyba, o dvi smogė veikiančiam aerodromui netoli Kropyvnyckio“, – sakė jis, bet daugiau detalių nepateikė.

Kropyvnyckis yra miestelis Kirovohrado srityje į pietus nuo Kyjivo.

Anksčiau ukrainiečių kariškiai pranešė, kad Rusija praėjusią naktį atakavo Ukrainos miestus – nuo 1 val. iki 4 val. panaudojo penkis iranietiškus kovos dronus „Shahed-136/131“, paleistus iš Briansko srities, ir šešias sparnuotąsias raketas Ch-101/Х-555, paleistas iš šešių strateginių bombonešių TU-95ms Kaspijos jūros rajone.

„Okupantai tęsia naktines bepiločių ir sparnuotųjų raketų atakas Ukrainos teritorijoje prieš karinius ir ypatingos svarbos infrastruktūros objektus“, – sakė Ukrainos oro pajėgų vadovybė.

„Oro pajėgos... sunaikino keturias sparnuotąsias raketas ir tris kovos dronus“, – nurodyta pranešime.

Apie 1 val. nakties oro pavojus buvo paskelbtas daugelyje Ukrainos sričių, įskaitant Kyjivo. Kiek vėliau pranešta, kad aplink sostinę veikia oro gynybos sistemos.

Kyjivo administracijos vadovas Serhijus Popko ryte pranešė, kad iki sostinės nė vienas oro taikinys neatskrido ir kad visus juos oro gynyba sunaikino jiems dar esant toli nuo miesto.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekarasKyjivas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių