Kaliforniją toliau talžo sniegas ir lietus

  • Teksto dydis:

Kalifornijai ketvirtadienį toliau gresia nuošliaužos ir naujos pūgos, valstijai jau savaitę kenčiant nuo audrų, sukėlusių žmonių aukų pareikalavusių nelaimių.

Ketvirtadienį smarkaus lietaus laukiama San Fransisko įlankoje. Nacionalinis meteorologijos centras įspėjo, kad pūgų ir netgi lavinų gali būti Siera Nevados aukštumose, o vėjo greitis kalvagūbrių viršūnėse gali siekti 201 km per valandą. 

„Tai gyvybei pavojinga padėtis“, – įspėjo orų tarnyba.

Trečiadienį Kalifornijos šiauriniuose rajonuose buvo išrauta daug medžių, apgadinta kelių ir nutraukta elektros laidų.

Neišvengta ir žmonių aukų. Netoli Ouklando greitkelio vienas benamis žuvo prispaustas nuvirtusio medžio 9 metrų ilgio šakos. Vyras tikriausiai bandė po medžiais pasislėpti nuo audros.

Napos apygardoje per autoavariją žuvo vyras, kurio mašina šlapiame kelyje tapo nevaldoma ir įsirėžė į kitą transporto priemonę.  

Dešimtys tūkstančių žmonių liko be elektros Ramiojo vandenyno dujų ir elektros energijos tiekimo įmonės (PG&E) aptarnaujamuose rajonuose. Vien San Chozės mieste trečiadienį vėlai vakare be elektros buvo jų daugiau nei 15 tūkst.  žmonių.

Meteorologijos tarnyba visai San Fransisko apygardai paskelbė įspėjimą apie aukštų bangų pavojų. 

San Franciske iškrito tik 2,5 cm lietaus, tačiau Venade Sonomos apygardoje per parą prilijo 13 centimetrų. 

San Fransisko tarptautiniame oro uoste dėl smarkaus lietaus ir vėjo teko atšaukti daugiau nei 140 skrydžių.

Pietų Kalifornijoje kalnų greitkelyje dėl tiršto rūko susidūrė 19 mašinų. Į įvykio vietą atvykę medikai apžiūrėjo 35 žmones, dauguma jų atsisakė vykti į ligoninę, nurodė San Bernardino priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. 

Pareigūnai būgštauja, kad rajonuose, kuriuose neseniai siautė miško gaisrai, gali iš krantų išsilieti nedidelės upės bei upeliai ir purvo srautai gali dar labiau nuniokoti apylinkes, dar neatsigavusias po katastrofiško gaisrų sezono.  

Gaisrai sunaikino įkalnėse augusius medžius ir kitą augmeniją, stabilizuojančius dirvą ir trukdančius susidaryti purvo nuošliaužoms. Dėl to kyla pavojus tūkstančiams prieškalnėje gyvenančių žmonių.   

Šlaitai kol kas stabilūs, bet žmonės gaisrų nusiaubtose vietovėse raginami neprarasti budrumo.

Malibu ant automobilio nukritęs didžiulis akmuo sužeidė jo vairuotoją.


Šiame straipsnyje: Kalifornijasniegaslietus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių