Jungtinės Karalystės premjeras B. Johnsonas tęsia saviizoliaciją

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) penktadienį pranešė, kad ir toliau laikysis saviizoliacijos dėl patvirtintos COVID-19 infekcijos, nors jau savaitę praleido namuose ir dirbo nuotoliniu būdu.

„Mano atveju, nors jaučiuosi geriau ir septynias dienas išbuvau izoliacijoje, deja, man nepraeina vienas nestiprus simptomas...  karščiavimas, todėl, remiantis vyriausybės rekomendacijoms, turiu tęsti saviizoliaciją, kol šis simptomas išnyks“, – paskelbė jis vaizdo žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“.

55 metų B. Johnsonas tapo aukščiausio rango pasaulio politiku, kuriam buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija. Šią žinią jis paskelbė praeitą penktadienį.

Premjeras toliau dirbo iš savo buto, įrengto virš oficialiosios rezidencijos Dauningo gatvėje. Tikėtasi, kad šį penktadienį jis jau pasirodys viešumoje.

B. Johnsonas, vaizdo įraše atrodęs nesveikuojantis ir dėvėjęs marškinius be kaklaraiščio, kovo 23-ąją nurodė paskelbti Britanijoje trijų savaičių karantiną, kad būtų sulėtintas epidemijos plitimas.

Šis sprendimas buvo priimtas, kai daugybė žmonių užplūdo parkus ir užmiesčio rekreacijos vietas, nepaisydami vyriausybės rekomendacijų laikytis socialinio atstumo. Nerimą taip pat kėlė važinėjantys sausakimši Londono metropoliteno traukiniai.

Savo vėliausioje žinutėje B. Johnsonas perspėjo žmones savaitgalį nesusivilioti išeiti į lauką, nors prognozuojami šiltesni ir malonesni orai.

„Tiesiog primygtinai raginus jus to nedaryti, – kalbėjo premjeras. – Prašau, prašau, laikykitės nurodymų.“

„Ši šalis dėjo didžiules pastangas, didžiules aukas, absoliučiai puikiai pasirodė lėtindama viruso plitimą. Dabar išlaikykime tai“, – pridūrė B. Johnsonas.

Penktadienį buvo paskelbta, kad šalyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 38 tūkst. žmonių, o daugiau kaip 3,6 tūkst. pacientų mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Seniai reikėjo dar prieš brexit.

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Kodėl šitas Šiaudagalvis izoliavosi? Gi jis sakė reikia įveikti šitą virusą nieko nedarant ir taip stiprint imuniteta, o pats užsibarikadavo, Mižnius paskutinis!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių