JT: 2020-aisiais drastiškai padaugėjo vaikų pagrobimų ir išprievartavimų

2020 m. gerokai padaugėjo vaikų pagrobimų ir išprievartavimų krizės apimtuose regionuose, teigiama naujoje Jungtinių Tautų (JT) ataskaitoje.

„2020 m. eksponentiškai, ar stulbinamais 90 proc. išaugo pagrobimų skaičius bei išprievartavimų ir kitos seksualinės prievartos formos atvejų, kurių savo ruožtu padaugėjo 70 proc.“, – pirmadienį teigė JT specialiosios įgaliotinės vaikų ir ginkluotų konfliktų klausimais Virginios Gamba biuras.

Biuras nurodė, kad pernai užfiksavo daugiau kaip 19 300 smurto prieš vaikus konflikto zonose atvejų. 8 400 šių atvejų vaikai buvo nužudyti ar suluošinti, daugiausiai tokių atvejų fiksuota Afganistane, Sirijoje, Jemene ir Somalyje.

Taip pat nurodoma, kad pernai beveik 7 tūkst. nepilnamečių buvo užverbuoti kariais, daugiausia Somalyje, Sirijoje, Mianmare ir Kongo Demokratinėje Respublikoje.

Žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) sukritikavo šį JT biurą, nes jis savo ataskaitoje neįtraukė Izraelio ir Saudo Arabijos į vadinamąjį juodąjį šalių sąrašą dėl netinkamo elgesio su vaikais, nors ataskaitoje buvo paminėti ten atlikti nusikaltimai.

Organizacija nurodė, kad tai pabrėžia dažną JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso klaidą agentūros sąrašuose naudotis tik pačios JT surinktais duomenimis, kurie, pasak organizacijos, išduoda vaikus ir propaguoja nebaudžiamumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visas

visas portretas
sis genocidas plinta is jav demon kratynio obambido juockiu pedofilu kurius taip globoja antifagaujos ?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių