JAV žada palikti Sirijoje apie 600 karių

Jungtinės Valstijos paliks Sirijoje apie 600 karių, trečiadienį nurodė Pentagono vadovas Markas Esperis, nors prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) yra ne kartą išreiškęs norą užbaigti JAV dalyvavimą „nesibaigiančiuose karuose“.

„Vis dar išvedame pajėgas iš šiaurės rytų Sirijos“, – JAV gynybos sekretorius kalbėjo skrisdamas į Seulą, kur ketvirtadienį pradės kelionę po Aziją.

„Ketiname galiausiai ten ten palikti apie 500–600 karių“, – pridūrė M. Esperis.

Paklaustas, ar šis skaičius apima apie 200 amerikiečių karių, dislokuotų Tanfo bazėje netoli Sirijos pietrytinės sienos su Jordanija ir Iraku, M. Esperis atsakė turėjęs galvoje šiaurės rytų Siriją, kur D. Trumpas nurodė Pentagonui apsaugoti naftos telkinius.

Visoje šalyje liks apie 600 karių, patikslino jis.

M. Esperis sakė, kad šis skaičius gali svyruoti, ypač jeigu sąjungininkės Europoje sustiprins savo vaidmenį Sirijoje.

„Padėtis keičiasi. Įvykiai vietoje keičiasi. Pavyzdžiui, gali būti, kad prie mūsų prisidės partneriai ir sąjungininkai iš Europos, – kalbėjo gynybos sekretorius. - Jeigu jie prisidėtų prie mūsų, tai gali atverti mums galimybę perkelti iš ten daugiau JAV pajėgų.“

D. Trumpas praeitą mėnesį netikėtai paskelbė įsakęs išvesti visas Amerikos pajėgas iš Sirijos, bet dėl to sulaukė piktų priekaištų namuose ir užsienyje.

Kritikai sako, kad tai gali leisti atsigauti džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“, be to, Jungtinėms Valstijoms padėjusios kurdų pajėgos Sirijoje tampa pažeidžiamos į šią šalį įsiveržusių Turkijos pajėgų.

JAV prezidentas vėliau sušvelnino poziciją ir sakė, kad paliks kažkiek karių tame regione, kad jie apsaugotų svarbius naftos telkinius.


Šiame straipsnyje: JAVSirijakariaiDonaldas Trumpas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Amerikos okupantai VAGIA Sirijos nafta. Amerikos okupantai vagia Lietuvos biudzeto pinigus.

???

??? portretas
O kas juos ten kvietė? Juk visus teroristus išvaikė ruskiai, ką ten dabar veikia jankiai? nafta vagia?

...

... portretas
JAV kariauna SUNKIAI palieka jų okupuotas šalis... o mes jų patys prisikvietėm. :/
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių