JAV šaukia JT Saugumo Tarybos posėdį dėl Irano

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos paprašė surengti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos uždarą posėdį  dėl Irano ir naujausių įvykių Persijos įlankoje, penktadienį pranešė diplomatai.

Per pirmadienio posėdį turėtų būti kalbama apie naujausias atakas prieš tanklaivius Persijos įlankoje ir incidentą, kai Irano pajėgos numušė amerikiečių žvalgybinę bepilotę skraidyklę, nurodė su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs diplomatas.

Aptarė Irano grėsmę

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas (Mohamedas bin Salmanas) penktadienį aptarė Irano keliamą „grėsmę“, pranešė Baltieji rūmai.

„Abu lyderiai aptarė Saudo Arabijos itin svarbų vaidmenį užtikrinant stabilumą Artimuosiuose Rytuose ir pasaulinėje naftos rinkoje. Jei taip pat aptarė Irano režimo (padėtį) eskaluojančio elgesio keliamą grėsmę“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

D. Trumpas anksčiau penktadienį pareiškė, kad JAV yra pasiruošusios bet kurią akimirką duoti atkirtį amerikiečių bepilotį lėktuvą numušusiam Iranui, bet atskleidė, kad jis atšaukė raketų smūgius likus 10 minučių iki jų paleidimo, sužinojęs, jog dėl to galėjo žūti apie 150 žmonių.

Iranas teigia, jog amerikiečių orlaivį numušė, kai šis ketvirtadienį anksti ryte įskrido į šalies oro erdvę, bet Vašingtonas tvirtina, kad dronas skraidė virš tarptautinių vandenų Hormūzo sąsiauryje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man atrodo

Man atrodo portretas
Kad Jav ieško priekabių,pačios daro provokacijas, kad tik atsirastų pretekstas užpulti Iraną.Reikėtų švariau dirbti Jav provokatoriams o tai tik sukelia juoką pasaulyje mastantiems žmonėms jų nevykę bandymai provokuoti konfliktą tiek Venesueloje,tiek Irane. Bet šiaip jau vienas kartas nemeluos.

Jonas

Jonas portretas
Taip laikyti Amerika

Anonimas

Anonimas portretas
Laikas nutrinti teroristines JAV nuo žemės paviršiaus. Nepavyko užgrobti naftos Venesueloje, tai dabar gviešiasi Irane. Šlykštūsjankių grobikai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių