Islandiją supurtė stiprus žemės drebėjimas

5,5 balo stiprumo žemės drebėjimas sekmadienį įvyko  Islandijoje, 27 km į pietvakarius nuo sostinės Reikjaviko, pranešė Rusijos geofizikos tarnyba prie Mokslų akademijos.

Jos duomenimis, 16 val. 15 min. Lietuvos laiku užfiksuoto žemės drebėjimo epicentro koordinatės – 63,99 laipsnio šiaurės platumos ir -22,37 laipsnio vakarų ilgumos.

Rusija tarnyba skelbia, jog pagal smūgių intensyvumą epicentre šis žemės drebėjimas vertinamas kaip „labai stiprus“.

JAV geologijos tarnyba šio žemės drebėjimo stiprumą įvertino 5,3 balo. Amerikiečių seismologai taip pat pranešė apie ankstesnį 4,5 balo stiprumo žemės drebėjimą maždaug 8-9 km į pietus nuo Islandijos sostinės.

Anksčiau šią savaitę skelbta, jog neįprastas seisminis aktyvumas stebimas netoli Reikjaviko esančioje vulkaninėje zonoje, kuri pastaruosius 800 metų buvo neaktyvi. Islandija įdėmiai stebi situaciją nuo praėjusios savaitės, kai įvyko keletas silpnų žemės drebėjimų ir požeminių smūgių, siejamų su magmos kiekio padidėjimu Krisuviko vulkaninėje sistemoje. Šie įvykiai grindė prielaidą, kad Keiliro ugnikalnio išsiveržimas yra tikėtinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot

Ot portretas
Kad musu tuos visus papurtitu

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

Astronomas    Romualdas  Zubinas  E.p. rzubinas@gmail.com portretas
HIKSO B(AZONAS) IZONAS! KALAIDERIS! TAIP ALPĖSE, GYLIAI KALNUOSE, VYKDOMI MOKSLINIAI TYRIMAI, KURIE KELIA DIDŽIAUSIĄ PAVOJŲ, NE TIKTAI EUROPAI, BET IR PASAULIUI! BEJA, ŠIAIS EKSPERIMENTAIS NORIMA SUPRĄSTI - KAS? IR KODĖL ŽEMĖJE VYKO? KAS VYKSTA? ir KAS VYKS ATEITYJE?! TAČIAU VISA TAI JAU IR, BE RIZIKINGŲ EKSPERIMENTŲ PASAULIUI,, YRA IŠDĖSTYTA ASTRONOMO - GEOFIZIKO- INŽINIERIAUS - HIDROLOGO ROMUALDO ZUBINO KNYGOSE : "PERKŪNAS", :"PER PRAEITĮ Į ATEITĮ", "PAŽADINTA PRAEITIS", "PRAEITIS IR ATEITIS", "PRAREGĖJIMAS", "TVANAI DIEVAI CIVILIZACIJOS"? PASITELKITE ROMUALDO ZUBINO PASAULINIAIS ATRADIMAIS! PAŽINKITE "PRAEITĮ ĮR ATEITĮ" IR NEBEREIKĖS RIZIKUOTI ŽMONIŲ GYVYBĖMIS ir GAIŠTI BRANGŲ LAIKĄ , VIETOJE NURODYTŲ KNYGŲ PAŽINIMO. ESU TIKRAS, KAD "REIKJAVIKO ĮVYKIAI" - HIKSO BAZONAS ir KALAIDERIS ALPĖSE yra BETARPIŠKAI SUSIETI!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių