Indijoje traukinys užmušė du dramblius

Indijos rytuose keleivinis traukinys trečiadienį kliudė ir užmušė du dramblius, kurie vėliau įvykio vietoje buvo apdėti gėlėmis ir kremuoti, pranešė pareigūnai.

Per pastaruosius penkerius metus šioje geležinkelio linijoje netoli Nepalo sienos dėl traukinių žuvo mažiausiai 26 drambliai, o dar dešimtys buvo sužeisti, nurodo gamtos apsaugos pareigūnai.

Trečiadienį į du dramblius, kurių vienas buvo vaikinga patelė, traukinys rėžėsi 4 val. 30 min. vietos laiku, jiems einant per bėgius, sakė geležinkelių kompanijos „North Frontier Railway“ atstovas Subhananas Chanda (Subhananas Čanda).

„Galvojame, kad nelaimingas atsitikimas įvyko dėl prasto matomumo, nes tame rajone tvyrojo tirštas rūkas“, – pridūrė jis.

Miškininkai ir gamtos apsaugos pareigūnai dėl tokių incidentų ne kartą prašė neleisti traukiniams važinėti naktimis.

Prie užmuštų dramblių susirinko dešimtys vietos gyventojų, kai kas meldėsi. Aplink gaišenas buvo sukrauta rąstų, o paskui jie buvo padegti.

„Geležinkelių pareigūnai nurodė išsiaiškinti, ar traukinys važiavo didesniu greičiu nei leistinas 90 km per val. greitis“, – sakė S. Chanda.

Pasak jo, prieš dešimtmetį šioje geležinkelio linijos atkarpoje buvo paplatinti bėgiai, kad traukiniai galėtų važinėti greičiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai negi ne Putinas kaltas?.. :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių