Graikijoje – jau daugiau kaip 5 000 COVID-19 atvejų

Graikijoje užfiksuotų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų bendras skaičius ketvirtadienį viršijo 5 000 po naujo užsikrėtimų pliūpsnio, paskatinusio paskelbti „žadinančią savaitę“.

Nacionalinė visuomenės sveikatos organizacija pranešė, kad per pastarąją parą šalyje nustatyti 153 nauji COVID-19 atvejai ir kad bendras jų skaičius viršijo 5 100. Iki šiol šalyje mirė 210 koronavirusu užsikrėtusių žmonių.

Didžiausias per parą užfiksuotų užsikrėtimo atvejų skaičius (156) buvo užfiksuotas balandžio 21-ąją po masinio koronaviruso išplitimo viename migrantų viešbutyje netoli Atėnų.

Graikija trečiadienį paskelbė „žadinančią savaitę“, siekdama atkreipti dėmesį į pandemijos keliamą grėsmę, ir sugriežtino suvaržymus, stabiliai gausėjant užsikrėtimo atvejų, daugiausiai dėl šalyje susidariusių židinių.

Pareigūnai sakė, kad tokią padėtį lemia sausakimši klubai ir socialiniai renginiai.

Tik 10 proc. atvejų Graikijoje buvo susieti su atvykėliais iš užsienio, trečiadienį per vyriausybės posėdį sakė premjeras Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis).

„Nustatėme tris rūpesčių keliančias sritis: labai reguliarius etninių graikų ir leidimus turinčių žmonių atvykimus iš Balkanų šalių... socialinius sambūrius, įskaitant jaunimo pasilinksminimus klubuose, vestuves ir krikštynas, taip pat viešąjį transportą“, – sakė vyriausybės atstovas Stelijas Pecas (Stelios Petsas).

Visuomenės apsaugos agentūra praeitą savaitę nurodė visose viešose uždarose erdvėse privalomai dėvėti kaukes, taip pat iki rugpjūčio 15-osios apribojo vizitus senelių namuose ir kitose institucijose, kur esama daug pažeidžiamoms grupėms priklausančių žmonių.

Nustatyta, kad vestuvėse, krikštynose ir laidotuvėse gali dalyvauti ne daugiau kaip 100 svečių, taip pat buvo atšauktos vasaros mugės.

K. Micotakis jau atmetė galimybę vėl įvesti visuotinį karantiną, šalies ekonomiką nuo gegužės pradėjus palaipsniui atverti. Nuo birželio į Graikiją buvo leista atvykti žmonėms iš užsienio, mėginant bet iš dalies išgelbėti ekonomikai gyvybiškai svarbų turizmo sezoną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Graikijoje 11 milijonų gyventojų ir tik kažkoks niekinis 5000 pasigavo kvėpavimo takų virusą covid19. Tai taip ir rašykit .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių