Estijoje sulaikytas „Porsche“ dideliu greičiu lakstęs 13-metis

Estijos policija anksti penktadienį centrinėje šalies dalyje esančioje Jervos apskrityje sulaikė daugiau nei 200 km per valandą greičiu nuo pareigūnų pasprukti bandžiusį automobilį „Porsche“, kurį, kaip paaiškėjo, vairavo 13 metų berniukas.

Automobilyje buvo dar du keleiviai – 12 metų mergaitė ir 16 metų jaunuolis.

Kelyje Parnu–Rakverė–Semeru ties Sindžio tiltu nežymėtas policijos patrulių automobilis 3 val. ryto užfiksavo 130 km per valandą greičiu iš Parnu į Paidę važiuojančią transporto priemonę ir davė ženklą sustoti. Vairuotojas nesustojo, tik dar padidino greitį ir pabandė pabėgti nuo policijos patrulio.

Parnu policijos nuovados vyriausiasis kelių patrulis Henry Muramaa (Henris Murama) nurodė, kad vietomis automobilio greitis viršydavo 20 km per valandą.

„Jį persekioti pradėjęs patrulis paprašė pastiprinimo, siekiant sustabdyti pavojų keliantį eismo dalyvį. Tada kitas patrulis Vandros rajone pastatė kelio užtvarą, bet „Porsche“ vairuotojui pavyko ją apvažiuoti, o tada į pagalbą Parnu patruliams atskubėjęs  Paidės patrulis padarė dar vieną užtvarą prie Sareverės netoli Tiūrio ir ant kelio patiesė spygliuotą juostą, kad automobilis sustotų“, – pasakojo H. Muramaa.

Priartėjęs prie užtvaros vairuotojas pasuko į dešinę ir nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies. Nuvažiavęs kelis šimtus metrų šalikele vairuotojas vėl pasuko į greitkelį ir kliudė jam kelią pastojusį policijos automobilį. Kadangi viena „Porsche“ padanga buvo pradurta, bėglys nebegalėjo pabėgti ir buvo sustabdytas kelią užkirtusio policijos automobilio.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 13 metų berniukas.

Pasak paauglio ir jo draugų, jie slapta paėmė automobilį iš tėvų, kad iš Paidės nuvažiuotų į Parnu esantį greitojo maisto restoraną „McDonalds“. Su policija jie susidūrė grįždami į Paidę.

„Kai paklausėme automobilį vairavusio berniuko, kodėl jis bėgo nuo policijos, berniukas pasakė, kad išsigando galimų pasekmių“, – pasakojo H. Murumaa.

„Labai pasisekė, kad visi trys vaikai liko sveiki. Kaip žmogus, dirbantis policijoje 20 metų, esu matęs, kaip tragiškai gali baigtis tokie pasivažinėjimai. Pasikalbėsim su vaikais ir jų tėvais, kad paaiškintume jiems grėsusias pasekmes. Mano žinutė visiems tėvams – kad tėvai turi žinoti, kur yra jų vaikai ir ką jie daro“, – pridūrė pareigūnas.

Paidės miesto savivaldybės narys Janis Tikkas laikraščiui „Jarva Teataja“ prisipažino, kad pareigūnų sustabdytas automobilis priklauso jam.

„Mes su žmona ramiai miegojome, kai pas  mus atvykusi policija pranešė, kas įvyko“, – pasakojo J. Tikkas.

Pasak jo, berniukas tebėra ištiktas šoko. Jis pažadėjo surenti ilgą rimtą pokalbį su vaiku.

„Dabar galime tik dėkoti, kad visi yra gyvi ir sveiki. Viskas galėjo baigtis labai blogai“, – pridūrė J. Tikkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

perspektyvus

perspektyvus  portretas
vaikis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių