E. Macronas atmeta derybas su „teroristais“ Afrikos Sachelio regione

Prancūzų prezidentas Emmanuelis Macronas atmetė galimybę derėtis su džihadistų grupuotėmis Afrikos Sachelio regione, kur Prancūzija yra dislokavusi tūkstančius savo karių.

„Mes nesikalbame su teroristais. Mes kovojame“, – penktadienį paskelbtame interviu žurnalui „Jeune Afrique“ sakė E. Macronas, Prancūzijoje ir Afrikoje intensyvėjant debatams dėl karinės misijos „Barchanas“ („Barkhane“) strategijos.

Interviu, kuriame kalbėjo įvairiomis temomis, E. Macronas taip pat apkaltino Gvinėjos prezidentą Alphą Conde referendumą dėl konstitucijos pakeitimų organizavus „vien tam, kad galėtų išlaikyti valdžią“, ir pridūrė, kad padėtis šioje šalyje po rinkimų kilus neramumams yra „rimta“.

Be to, E. Macronas apkaltino Rusiją ir Turkiją kurstant antiprancūziškas nuotaikas Afrikoje per finansavimą asmenų, kurie pasinaudodami žiniasklaida sėja nepasitenkinimą Prancūzija.

„Neturime būti naivūs šiuo klausimu: daugumą tų, kurie kalba, kurie daro vaizdo įrašus, kurie kalba žiniasklaidoje prancūzų kalba, yra finansuojami Rusijos arba Turkijos“, – sakė prezidentas, kaltindamas Maskvą ir Ankarą siekiant pasinaudoti „postkolonijiniu nepasitenkinimu“ Afrikoje.


Šiame straipsnyje: Vakarų SacharakarasPrancūzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pats didžiausias teroristas ir yra tas makaronas. Tegul pas save tvarką daro ir nelenda į kitų šalių reikalus. O tai dar ne vienam kvailam varliaėdžiui nupjaus galvą...

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Teisingai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių