Žiniasklaida: CŽV išvežė iš Rusijos savo vertingiausią informatorių

JAV žvalgybos agentai sugebėjo išvežti iš Rusijos aukšto rango šaltinį rusų vyriausybėje, patvirtinusį Vladimiro Putino tiesioginį vaidmenį kišantis į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, pirmadienį pranešė amerikiečių žiniasklaida.

Šaltinis, kuris informaciją teikė kelis dešimtmečius, galėjo bendrauti su V. Putinu ir siuntė svarbių dokumentų, atsidurdavusių ant Rusijos lyderio darbo stalo, nuotraukas, pranešė televizija CNN.

Pranešime sakoma, jog šnipas 2017 metais buvo išvežtas iš Rusijos dėl kilusio susirūpinimo, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir jo administracija galėtų demaskuoti šį šaltinį blogai tvarkydami slaptą žvalgybinę informaciją.

CŽV tai paneigė. Agentūros viešųjų ryšių direktorė Brittany Bramell (Britani Bramel) CNN sakė: „Klaidingos spėlionės, kad prezidento elgesys su opiausia mūsų šalies žvalgybine informacija, su kuria jis gali susipažinti kiekvieną mielą dieną, nulėmė kažkokią tariamą eksfiltracijos operaciją, yra netikslios.“

Laikraštis „The New York Times“ rašė, kad CŽV išvežti minimą šaltinį pasiūlė 2016 metų pabaigoje, bet informatorius iš pradžių atsisakė, priežastimi nurodydamas šeimos aplinkybes.

Dėl to pradėta nuogąstauti, kad informatorius tapo dvigubu agentu, bet po kelių mėnesių šaltinis nusileido, teigiama straipsnyje.

Šis asmuo, kurio pavardė neskelbiama, buvo labai svarbus pateikiant informaciją, kuria remdamasi JAV žvalgyba padarė išvadą, kad V. Putinas tiesiogiai režisavo Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus D. Trumpo naudai, kenkiant jo varžovei, demokratų kandidatei Hillary Clinton (Hilari Klinton), rašė „The New York Times“.

Laikraščio žiniomis, informatorius taip pat tiesiogiai susiejo V. Putiną su įsilaužimu į JAV Demokratų nacionalinio komiteto kompiuterius, po kurio buvo nutekinta daug laiškų su H. Clinton nepalankia informacija.

Pasak „The New York Times“, šis agentas buvo vertingiausias CŽV informatorius Rusijoje.

Jo išvežimas „iš esmės apakino“ Amerikos žvalgybą, kalbant apie Kremliaus vidaus darbą per 2018 metų rudenį įvykusius JAV kadencijos vidurio rinkimus ir būsimus 2020 metų prezidento rinkimus, sakoma straipsnyje.

Maskva patvirtino: CŽV šnipas dirbo Kremliuje

Kremlius antradienį patvirtino, kad asmuo, Rusijos žiniasklaidos įvardintas kaip JAV žvalgybos agentūros eksfiltruotas šnipas, tikrai dirbo Kremliuje, bet buvo atleistas ir neturėjo tiesioginių ryšių su prezidentu Vladimiru Putinu.

Įtakingas rusų laikraštis „Kommersant“, cituodamas šaltinius, pranešė, kad tas rusas buvo Rusijos vyriausybės aukšto rango šaltinis, tačiau buvo išvežtas iš šalies 2017 metais.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas nurodė, kad šis žmogus „dirbo prezidento administracijoje, bet prieš keletą metų buvo atleistas iš darbo vidiniu potvarkiu“.

Paklaustas, kada tai įvyko, jis atsakė, kad negali pasakyti tiksliai, bet tai buvo „2016 ar 2017 metais“.

Pasak D. Peskovo, šis asmuo pagal savo pareigybę neturėjo prieigos prie dokumentų ant V. Putino darbo stalo.

„Jo pareigos nebuvo aukštesniojo pareigūno kategorijos, – patikino D. Peskovas. – Jo pareigose iš viso nenumatytas kontaktas su prezidentu.“

Anot D. Peskovo, JAV žiniasklaidos pranešimai yra „gana bulvarinio skaitalo žanro“.

„Aš nežinau, ar jis buvo agentas, ar ne. Galiu tik patvirtinti, kad jis dirbo prezidento administracijoje ir buvo atleistas“, – nurodė V. Putino atstovas.


Šiame straipsnyje: CŽVRusijainformatorius

NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
akivaizdu kad jankiai po sionistu gaubtu ir banku kiseneje kur nei kongresas nei jau czv neturi balso o valdo iliuminatai kuriu dauguma zydai.

Na?

Na? portretas
Kokiu dar įrodymu reikia, suprast kad putinas yra fašistas-okupantas? Tik zombiai-kacapai to “nemato”, ir visokie bolševikiniai-komunistiai “tulpės”, prifarširuoti putlerio propagandos.

isdavikas yra isdavikas nesvarbu ar jis amerikonas

isdavikas  yra  isdavikas  nesvarbu  ar  jis  amerikonas portretas
lietuvis ar rusas....kaip rodo taisykle isdavikais pirmoj eilej isimtinai tampa visu rusiu iskrypeliai ir lyberalai ..demokratai....ta visi mato ziurint y rusijos istorija ,amerikos ar lietuvos....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių