Vis mažiau rusų pasitiki V. Putinu

  • Teksto dydis:

Vis mažiau Rusijos gyventojų pasitiki prezidentu Vladimiru Putinu. Naujausia nuomonės tyrimų instituto WZIOM apklausa rodo, kad šis rodiklis tesiekia 32 proc.

Tai yra mažiausias pasitikėjimas V. Putinu nuo 2006-ųjų. Prieš metus prezidentu dar pasitikėjo 47 proc. piliečių.

Kad V. Putino populiarumas mažėja, lemia tai, jog žmonės nemato pažangos, Kremliui kritiškai TV stočiai „Dožd“ sakė WZIOM vadovas Valerijus Fiodorovas. Kaip pavyzdį jis paminėjo tai, kad jau penkerius metus nedidėjo gyventojų pajamos.

„Pagrindinė problema yra ta, kad žmonės netiki, jog rytoj gyvens geriau nei šiandien“, - kalbėjo V. Fiodorovas.

Nuomonės tyrimo institutas FOM savo ruožtu žmonių klausė, už ką jie balsuotų, jei rinkimai vyktų kitą sekmadienį. 48 proc. respondentų įvardijo V. Putiną. Jis per rinkimus 2018-aisiais gavo 76,69 proc. balsų.

WZIOM teiravosi respondentų ir apie pasitikėjimą opozicijos politiku ir kovotoju su korupcija Aleksejumi Navalnu. Pasitikėjimas juo siekė tik 1,5 proc. Tiesa, priešingai nei V. Putinas, A. Navalnas negali remtis galinga valstybine televizija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Vytautas

To Vytautas  portretas
Kurioje vietoje tu čia matai propoganda? Čia tiks apklausų skaičiai ir visai neįdomu jei tau jie nepatinka. Normalu, kad ruskiai kada nors sugeba atsimerkti, na bent dalis jų...

nepasitikim

nepasitikim portretas
- nei mes karbauckiu, nei rusai putinu.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
gera nesamonė parašyta.Pasitiki vis mažiau,bet jam pritaria vis daugiau.Pas mus,kada prailgino pensiinį amžių,žmonės valdžia ir nepasitiki.Na Rusijoje,kada pakėlė,tai demokratijos nėra.lietuviškoji propaganda.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių