V. Putinas: santuoka yra tik „vyro ir moters“ partnerystė

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pabrėžė, kad santuoka yra tik heteroseksualių asmenų partnerystė, taip pat pareiškė palaikąs siūlymą įtvirtinti tokį apibrėžimą ruošiamoje atnaujintoje šalies konstitucijoje.

„Santuoka yra vyro ir moters sąjunga“, – sakė jis per susitikimą su Kremliaus suformuotu komitetu, kurio nariai svarsto pataisas naujai Rusijos konstitucijai.

„Tai yra teisinga mintis ir ji turėtų būti palaikoma. Turime pagalvoti tik apie tai, kaip ją suformuluoti ir kur“, – pareiškė prezidentas konservatyviai įstatymų leidėjai Olgai Batalinai pareiškus, kad Rusijos pagrindinis įstatymas turėtų būti pagrįstas „tradicinėmis šeimos vertybėmis“.

Ji teigė, kad šeimos sąvokai iškilo grėsmė dėl bandymų išpopuliarinti naujus terminus, tokius kaip „pirmas tėvas“ ir „antras tėvas“.

„Tai nėra fantazija, tokia yra realybė kai kuriose šalyse“, – pažymėjo O. Batalina, įtakinga parlamentarė iš valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ frakcijos, pasisakančios už draudimą įvaikinti rusų vaikus užsienio šalyse, taip pat palaikanti „gėjų propagandos“ įstatymą, kuriuo faktiškai draudžiama agituoti už LGTB teises.

„Kol būsiu prezidentas, neturėsime [sąvokų „pirmas tėvas“ ir „antras tėvas“]. Turėsime „tėtį“ ir „mamą“, – patikino V. Putinas.

Sausio mėnesį valstybės vadovas pareiškė, kad Rusijai būtina keisti 1993 metais priimtą konstituciją, ir pavedė komitetui iš dešimčių įstatymų leidėjų bei įžymybių teikti savo mintis.

Ketvirtadienį vykusiame ir per televiziją transliuotame susitikime komiteto nariai patarė papildyti konstituciją daugybe frazių – pavyzdžiui, kad Rusija yra „valstybė taikdarė“ žmonijai ir Antrąją pasaulinį karą laimėjusi šalis.

Komitete dirbanti šuolių su kartimi žvaigždė ir pasaulio rekordininkė Jelena Isinbajeva prisipažino niekada nebuvo perskaičiusi konstitucijos, prieš sulaukdama V. Putino siūlymo prisijungti prie grupės.

„Ačiū už suteiktą galimybę. Pagaliau perskaičiau konstituciją – anksčiau neturėjau tokio poreikio. Dabar suprantu, kad tai labai svarbi knyga“, – sakė sportininkė.

Spėliojama, kodėl V. Putinas iš tikrųjų nori pakeisti galios pusiausvyrą šalyje, tačiau pats prezidentas, kurio dabartinė (ir paskutinė) kadencija baigiasi 2024 metais teigia, jog reformos tikslas nėra sudaryti jam sąlygas išlikti valdžioje.

V. Putinui sugrįžus prie Kremliaus vairo 2012 metais, Rusija pakrypo konservatyvesnės politikos link: fundamentalistines stačiatikių pažiūras propaguojančios grupės tapo įtakingesnės, o liberalios vertybės šalyje smerkiamos, blogėjant Maskvos ir Vakarų santykiams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas  portretas
Putino imperialistines ambicijos aiškios ir nereikalingos diskusijų. Tačiau požiūris į šeimą išreikštas kaip valstybės vadovo labai reikalingas ir sektinas pavyzdys.

J.v

J.v portretas
Santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu. taip LR Konstitucijoje parašyta tik globalistų kolaborantai pradedant Prezidentu nedrįs perskaityt. O santuoka ir parnerystė skirtingos sąvokos. Putinas sakė- Брак, tai žodis parnerystė ... ponai.... netinka

j.v

j.v portretas
Prezidentas sakė "брак" tai reškia - santuoka. Psitikslinkit rusų kalbos žinias,
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių