V. Putinas patvirtino dirbtinio intelekto plėtros strategiją

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, patvirtinantį nacionalinę dirbtinio intelekto plėtros strategiją laikotarpiui iki 2030 metų.

Valstybės vadovas įpareigojo vyriausybę iki gruodžio vidurio parengti federalinį projektą „Dirbtinis intelektas“, kuris bus įtrauktas į nacionalinę programą „Skaitmeninė ekonomika“.

Dirbtinio intelekto plėtros strategija buvo aptarta gegužės pabaigoje Kremliuje. Per šį V. Putino vadovaujamą pasitarimą vicepremjeras Maksimas Akimovas pasiūlė didžiausio šalies komercinio banko „Sberbank“ parengtą dirbtinio intelekto plėtros planą perkelti į atskirą federalinį projektą.

„Sberbank“ naudoja dirbtinio intelekto technologijas skirtinguose savo veiklos segmentuose, taip pat ir sprendimuose dėl paskolų tvirtinimo.

Preliminariai buvo įvertinta, kad bendras projekto finansavimas per artimiausius šešerius metus sieks 90 mlrd. rublių. Vėliau M. Akimovas pareiškė, kad šie planai gali keistis iš esmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Svarbiausias bus alkoholio vartojimo blokas.

Pirmas

Pirmas portretas
Vovikas vėl pafinansavo savo sėbrinus iš bankrutuojančio Sberbanko, kad nesustotų plovimo srautai. Vargšė, Rusija ir jos žmonės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių