V. Putinas pareiškė remiantis A. Lukašenką konfrontacijoje su Vakarais

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka susitikime su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu skundėsi Vakarų daromu spaudimu jo šaliai.

Po priverstinio „Ryanair“ lėktuvo nutupdymo Minske ES nusprendė įvesti sankcijas valstybinei oro bendrovei „Belavia“, nors ji neturi nieko bendra su incidentu, sakė A. Lukašenka penktadienį Sočyje susitikęs su V. Putinu.

Baltarusija sekmadienį privertė Minske nutūpti lėktuvą ir sulaikė juo skridusį režimo kritiką Romaną Protasevičių. Taip pat buvo sulaikyta R. Protasevičiaus draugė Sofija Sapega, kuri yra Rusijos pilietė. Į tai reaguodamos ES šalys antradienį inicijavo naujas sankcijas Baltarusijai.

„Belavia“ po ES sprendimo dėl skrydžių draudimo buvo priversta stabdyti savo reisus į ES šalis. Vakarų oro bendrovės aplenkia Baltarusijos oro erdvę.

V. Putinas susitikime kritikavo, kad 2013 metais buvo priverstinai nutupdytas Bolivijos prezidento lėktuvas, tačiau tada ES reakcijos esą nebuvo. „Tuomet tvyrojo ramybė“, - teigė V. Putinas, turėdamas omenyje JAV operaciją.

A. Lukašenka teigė atvežęs dokumentus, kad įrodytų Vakarų mėginimus destabilizuoti padėtį Baltarusijoje, kaip praėjusį rugpjūtį. Tada kilo masiniai protestai prieš „paskutiniuoju Europos diktatoriumi“ vadinamą A. Lukašenką, kuris pasiskelbė ginčytinų prezidento rinkimų nugalėtoju. V. Putinas pripažino A. Lukašenką nugalėtoju, ES – ne.

Kremliaus šeimininkas dabar keliskart pabrėžė, kad remia savo kolegą konfrontacijoje su Vakarais. Jis pasidžiaugė, kad prekyba tarp abiejų šalių išaugo. „Tai gera tendencija“, - sakė V. Putinas, pakvietęs A. Lukašenką išsimaudyti Juodojoje jūroje. Bendradarbiavimas esą turi būti tęsiamas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dedules visai kvaistelejo issivaizduoja save mesijomis nu nu

kauniete

kauniete portretas
Tai dvi stiprios galingos šalys su PUTINU skaitosi visos šalys ne tik baltarusija bet ir mums teks junktis jei tokios Šakalienės Raskevičiai vel pradės grobti musu vaikus Turim KGB lansbergyna išmokusi kgb gudrybiu plėšti tauita

Tai kad jau

Tai kad jau portretas
labai negražiai matosi Vakarų veidmainystė ir nešvari propaganda puolant tuos kuriuos nori sužlugdyti. Šiems dviems daugiau nieko ir nelieka kaip jungtis ir stipriai bendradarbiauti. Kitaip neatsilaikys.. Be Vakarų rinkų jie neprapuls - dar yra Kinija o ir jų šalys manot neišmoks išsiversti vietiniais resursais? Taigi ir pirko viską užsinyje tik todėl kad patys tingi gamint, augint, įsteigt.. O va Europa(ir Lietuva) praranda didžiulę rinką kur tiek verslai, tiek Valstybė galėtų gerai uždirbti.Jau nekalbant apie tarptautinį saugumą
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių