Teksase priimtas griežtai abortus ribojantis įstatymas

Teksaso Senatas penktadienio vakarą priėmė teisės aktą, numatantį vienus iš griežčiausių abortų suvaržymų Jungtinėse Valstijose, praėjus kelioms savaitėms po to, kai opozicijoje esantys demokratai dramatiškai mėgino užkirsti tam kelią vilkinimo veiksmais.

Įstatymas, panašus ankstesnį, kurį valstijos senatorė Vendi Deivis padėjo blokuoti, birželio 25-ąją be paliovos kalbėdama ilgiau nei 10 valandų, buvo priimtas 19 balsų prieš vienuolika, o respublikonų daugumą palaikė vienas demokratas, pranešė vietos žiniasklaida.

W. Davis tapo nacionaline didvyre demokratams ir teisės į abortus šalininkams. Pasirinkimo teisės šalininkai penktadienį užplūdo žiūrovų balkoną ir surengė demonstracijas prie Senato rūmų, tačiau nesugebėjo sutrukdyti patvirtinti tą projektą.

Respublikonas gubernatorius Rikas Peris pažadėjo pasirašyti šį įstatymą.

Pagal jį bus uždrausta atlikti abortą nuo 20-os nėštumo savaitės, išskyrus atvejus, kai kyla betarpiškas pavojus nėščiosios sveikatai. Taip pat įvedami griežti reikalavimai abortus atliekantiems gydytojams, įskaitant prievolę dalyvauti gydytojui, kai moteris išgeria persileidimą sukeliančią piliulę.

Teksaso žiniasklaida pranešė, kad policija susistumdė su triukšmingais protestuotojais, kurie priešinosi, kai juos mėginta išvesti iš žiūrovų balkono. Kai kurie netgi prisirakino prie turėklų, kad nebūtų ištempti.

Per birželio 25-osios sesiją triukšminga minia balkone tapo viena iš svarbiausių priežasčių, dėl kurios nepavyko surengti balsavimo iki nustatyto termino. Šiai klaidai nebuvo leista pasikartoti penktadienį, kai Teksaso Kapitolijų užplūdo valstijos policijos pareigūnai.

Policija taip pat tikrino žiūrovų krepšius ir atiminėjo bet kokius daiktus, kuriuos būtų galima sviesti į salę, įskaitant butelius, kaip įtariama, pripildytus šlapimo ir išmatų, rašo dienraštis „Houston Chronicle“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių