Tailando vyriausybė pritarė tos pačios lyties asmenų partnerystės įstatymui

Tailando vyriausybė pritarė dviem įstatymų projektams, įteisinantiems tos pačios lyties asmenų partnerystę, kurios statusas būtų panašus į heteroseksualių porų santuokos statusą.

Civilinės partnerystės akto bei Civilinio ir komercinio kodekso pataisų projektai bus netrukus perduoti tvirtinti parlamentui, po trečiadienį įvykusio ministrų kabineto posėdžio pranešė vyriausybės atstovė Ratchada Thanadirek (Račada Tanadirek).

Civilinės partnerystės aktas leistų tos pačios lyties asmenims įregistruoti partnerystę, jei jie nėra pakeitę lyties, yra ne jaunesni kaip 17 metų ir bent vienas iš poros yra Tailando pilietis.

Nors tos pačios lyties porų partnerystė nebūtų vadinama santuoka, jos gautų daug susituokusių heteroseksualių porų turimų teisių, susijusių su įvaikinimu ir paveldėjimu. Vis dėlto partneriai neturėtų teisės gauti pašalpų iš valstybės.

Tokios partnerystės nutrūktų mirus vienam iš partnerių, porai išsiskyrus savo noru arba teismo sprendimu.

Tuo metu siūlomos Civilinio ir komercinio kodekso pataisos apibrėžia civilinių sąjungų reglamentavimą. Pavyzdžiui, būtų draudžiama tuo pat metu priklausyti daugiau nei vienai partnerystei, taip pat numatoma, kad iširus vienai sąjungai ir sudarius naują, asmuo prarastų teisę reikalauti iš buvusio partnerio alimentų.

Žmogaus teisių organizacijos „Rainbow Sky Association of Thailand“ vadovas Kittinunas Daramadhajas (Kitinunas Daramadhadžas), prisidėjęs prie minėtų teisės aktų rengimo, sveikino vyriausybės sprendimą jiems pritarti, bet sakė, kad kai kurie LGBTQ bendruomenės nariai mano, jog jų nepakanka, kad būtų užtikrintos lygios teisės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Partnerystė ne santuoka .Santuoka tai šventas dalykas.O kad jie netokie kaip visi tai galimai Dievo bausmė ar už prosenelių griekus tenka ta našta nešti.Niekas negali pasakyti kaip yra.

Baba

Baba portretas
Vaje vaje !tai jie taip ir tratins viens kitą per išmetama anga!fui kaip priklu!.

Mačiau Tailande

Mačiau Tailande  portretas
tų vargšų su pimpalas, hormonais papus užsiauginusių, taip gaila pasidarė, kad tokiais būdais savo pragyvenimui tenka užsidirbti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių