Šventes lietuviams gali tekti praleisti pasienyje

  • Teksto dydis:

Kūčių dieną eilėje prie tarptautinės perkėlos Doveryje tebėra įstrigę keli tūkstančiai sunkvežimių, valdžios atstovai pripažino, kad sumaištis užsitęs.

BBC teigimu, buvusio Manstono oro uosto teritorijoje ketvirtadienį ryte buvo apie 4 tūkst. sunkvežimių, o greitkelyje M20 eilės pasiekti Prancūziją laukė apie 3, 2 tūkst. vilkikų.

Norint patekti į kitą Lamanšo sąsiaurio pusę vairuotojams tenka atlikti koronaviruso testus, o praleidžiami tik tie, kurių rezultatas – neigiamas.

Jungtinės Karalystės vyriausybės transporto sekretorius Grantas Shappsas ketvirtadienį pareiškė, kad sumaištis užsitęs dar bent dvi dienas, todėl tūkstančiams pasienyje įstrigusių žmonių čia teks praleisti ir šventes.

Tarp jų yra ir lietuvių. Keli iš jų susisiekė su ANGLIJA.today ir pasidalijo vaizdais iš pasienio – matyti, kad įniršę žmonės konfliktuoja su policininkais.

 

 

Doveryje jau kilo vairuotojų ir policijos susirėmimai.

Sumaištis pasienyje kilo savaitgalį, kai Europos Sąjungos valstybės nutarė neįsileisti keleivių iš Anglijos dėl šioje šalyje aptiktos ir sparčiai plintančios naujos koronaviruso atmainos.

geograph.org.uk (Oast House Archive) nuotr.

Publikacijos originalas čia: https://www.anglija.today/keliones/sventes-lietuviams-gali-tekti-praleisti-pasienyje?fbclid=IwAR3GQZg8OpE_Kxd4JweNqmOCrYWzjmpzDReGRaL5ofNZiuYU_3b9oX_28F4.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gandragalviams

Gandragalviams portretas
Ypatingai bukiems idiotams,straipsnis apie fūrų vairuotojus

anonimas

anonimas portretas
tegu jiems ant galvu pasipila žaibai , lijundros su klastingiausiais plikledžiais

Marijai

Marijai portretas
Jo visi lekia i Lietuva kad tave apkrestu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių