Suomijos įstatymų leidėjai pritarė skiepų pasui

Nepaisydami mažėjančių infekcijų skaičių, Suomijos įstatymų leidėjai antradienį pritarė planams įdiegti nacionalinį skiepų pasą.

Ši priemonė jau galioja Prancūzijoje, Italijoje ir Nyderlanduose. Toks dokumentas išduodamas pasiskiepijus nuo COVID-19, persirgus šia liga ar turint neigiamą testą ir jį prašoma parodyti, norint patekti į tam tikras viešas erdves.

„Prielaida yra ta... kad mums nereikės skiepų paso“, – žurnalistams sakė šalies sveikatos apsaugos ministrė Krista Kiuru, atkreipdama dėmesį į vyriausybės planus atšaukti visus COVID-19 apribojimus, kai bus paskiepyta 80 proc. visų vyresnių kaip 12 m. amžiaus žmonių.

Tačiau skiepų paso gali būti reikalaujama tam tikrose vietovėse, ten „užfiksavus didelį protrūkį“, pridūrė ji.

Anot pareigūnų, 580 tūkst. eurų vertės projektas veikiausiai bus pristatytas spalio pradžioje, tačiau jis bus naudojamas tik tose teritorijose, kur galioja ir kiti apribojimai.

Ši schema „nėra apribojimas, ji suteikia laisvę nuo apribojimų“, teigė K. Kiuru.

Daugiau kaip 137 tūkst. COVID-19 atvejų ir 1 tūkst. mirčių nuo pandemijos pradžios užfiksavusiai Suomijai viso protrūkio metu pavyko išlaikyti vienus mažiausių sergamumo lygių visoje ES. Tačiau vasarą skaičiai išaugo, ypač tarp neskiepytųjų.

Abiem vakcinos dozėmis iki šiol paskiepyta 66,6 proc. šalies gyventojų, o 80 proc. tikslą tikimasi pasiekti spalio viduryje, anksčiau nurodė vyriausybė.

Šį mėnesį Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė atsisakė planų įdiegti sveikatos pasą, o viena pirmųjų tokią priemonę pristačiusių šalių Danija rugsėjo 10 d. jos atsisakė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Tai kada atsisakys lietuva ir europa to pispasio
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių