Traškioji bagetė – Prancūzijos nacionalinis pasididžiavimas. Tačiau vieno tyrimo duomenimis prancūzai didžiuotis negali. Jis rodo, kad prancūzai švaisto duoną.
„Pagrindinė šio tyrimo išvada yra ta, kad 96 proc. prancūzų reguliariai valgo duoną. Tačiau kita vertus, 6 iš 10 reguliariai ją ir išmeta. Iki pusės bagetės per mėnesį, tai yra 6 bagetės per metus“, – duomenimis dalinosi bendrovės „TooGoodToGo“ direktorė Meleyne Rabot.
O kaip tokį tyrimą vertina nusipirkti duonos užsukę prancūzai?
„Apskritai stengiuosi neišmesti maisto, išskyrus atvejus, kai valgoma su šeima ar draugais, kai dienos pabaigoje lieka viena ar dvi bagetės“, – pripažino moteris.
„Nenoriu duonos išmesti, bandau su ja dar ką nors padaryti. Pavyzdžiui, išmirkytą piene naudoti gaminant faršą ir panašiai. Duona yra Dievo maistas. Stengiuosi jos nešvaistyti“, – tikino gyventoja.
Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:
Štai keletas patarimų duonos švaistytojams.
„Prieš perkant reikėtų pagalvoti, gal jums pakaktų pusės bagetės. Kitas patarimas – venkite supjaustyti visą bagetę iš karto, tad likusi dalis liks šviežesnė. Taip pat vietoje to, kad bagetę išmestumėte, galite panaudoti likučius duonos skrebučiams, džiūvėsėliams“, – patarė M. Rabot.
Kad būtų švaistoma mažiau duonos, ekspertai siūlo paprastą išeitį – sumažinti bagetę. Parodys laikas, kaip į tokį pasiūlymą sureaguos kepyklos.
(be temos)
(be temos)