Serbijoje griežtinamas komendanto valandos režimas

Serbijoje griežtinamas komendanto valandos režimas, uždrausta burtis daugiau kaip dviem žmonėms.

„Nuo koronavirusio epidemijos pradžios jau keletą kartų buvome atsidūrę arti visiškos katastrofos. Todėl nuspręsta griežtinti komendanto valandos režimą. Nuo šiol komendanto valanda galios nuo šeštadienio 13 val. iki pirmadienio 3 val. ryto“, – ketvirtadienį vakare kreipdamasi į tautą sakė Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius.

Iki šiol komendanto valanda Serbijoje darbo dienomis galiojo nuo 17 val. iki kitos dienos 5 val., o savaitgaliais – nuo 15 val. iki kitos dienos 5 valandos.

A. Vučičius taip pat paskelbė, jog nuo šiol uždraudžiama burtis į daugiau kaip dviejų žmonių grupes, o augintinius vedžiojant nuo 23 val. iki 1 val. leidžiama nuo namų nutolti ne didesniu kaip 100 metrų atstumu.

Naujaisiais duomenimis, Serbijoje per pastarąją parą patvirtinta 111 naujų COVID-19 ligos atvejų, jų skaičius išaugo iki 1171, o mirčių padaugėjo trimis iki 31.

Serbijoje atšaukti parlamento rinkimai, sustabdyti tarpmiestinis susisiekimas autobusais ir traukiniais, o vyresniems nei 65 metų žmonėms uždrausta išeiti iš namų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių