Šaltiniai: ES sankcijų Baltarusijai sąraše A. Lukašenkos nėra

  • Teksto dydis:

Kaip skelbia Lenkijos radijas, ES šalių ekspertai, Bendrija parengė preliminarų sąrašą Baltarusijos pareigūnų, kuriems turėtų būti taikomos sankcijos dėl rinkimų rezultatų klastojimo ir represijų prieš protestuotojus. Aliaksandro Lukašenkos pavardės sąraše esą nėra, rašo 15min.lt.

Skelbiama, kad preliminariame sąraše – 17 asmenų, bet A. Lukašenka į jį neįtrauktas.

Kaip rašo 15min.lt, tai tik ekspertų nuomonė, bet jų darbo grupės oficialiai pataria diplomatams.

Tuo tarpu Lietuva, Latvija ir Estija pirmadienį įvedė nacionalines sankcijas A. Lukašenkai ir dar 29-iems režimo atstovams  dėl prezidento rinkimų klastojimo ir smurto prieš taikius protestuotojus. Jiems uždrausta atvykti į Baltijos šalis.

Sąraše yra A. Lukašenka ir jo sūnus Viktoras Lukašenka, einantis patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pareigas, dabartinis A. Lukašenkos administracijos vadovas Igoris Sergejenka, taip pat vidaus reikalų ministras Jurijus Karajevas, viceministrai Genadijus Kazakevičius, Sergejus Chomenko ir Aleksandras Barsukovas, Baltarusijos valstybės saugumo komiteto (KGB) pirmininkas Valerijus Vakulčikas, jo pavaduotojas Sergejus Terebovas, Valstybės kontrolės komiteto pirmininkas Ivanas Tertelis, Vidaus kariuomenės vadas Jurijus Nazarenka, generalinis prokuroras Aleksandras Konyukas.

Primename, kad Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kuriuose neva 80,1 proc. balsų atiteko 26 metus šalį valdančiam A. Lukašenkai. Oficialiais duomenimis, opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja buvo antra su 10,12 proc. balsų, tačiau ji rezultatų nepripažino. Pati S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją dėl savo saugumo išvažiavo iš Baltarusijos ir šiuo metu yra Lietuvoje.

Suklastoti rinkimai šalyje sukėlė protestų bangą, kuri neslūgsta iki šiol. Kilusius protestus valdžia malšino smurtu, keli žmonės žuvo, tūkstančiai buvo sulaikyti, pranešama apie kankinimus sulaikymo įstaigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
yra batka ir nepabėgo niekur ,juk taip ne ukrainos prezidentas paliko šali ir pabėgo, nors ir dingo, net ilga laika nežinomoj padieti tupėjo, pinigu maišus sukrovė ir tauta paliko ubagais, buvo, o dabar juk europos sajunga nenori kištys į baltarusijos šalies reikalus , o tyliai skalauja prota lietuvaičiams kad tie lotu ir nesamonęs kurtu, tarpe mūsų kaiminu o tie sau iš pašalies patenkinti minko moli, eskitės ir imkite padėkite , juk net iš azijos šaliu neimam pabėgėlius juk batrasusijos liaudis užvertė mūsų gyvenimo bruoža , turim žiūrim tylim, o mūsų ponai savo kailinius išvertes kitas dainas gėda, o mes durneliai žiūrėkim kaip mums prota pavertė molio minkinimu, ir žaidžia dėl kuo mes turim dabar imti ir iš savo pinigeliu remti o kas mus remė, juk patys pirmutiniai, buvo reijaviko mažos šalies piliečiai, kurie pripažino mūsų bėdas sovietinio monstro 50m, pakto rivedropo, molotovo okupacija pabaltijos šalių, prisiminkime, 1991m kada omano baltar ir ukrain, tvarka darė, mums,

ALGIS

ALGIS portretas
Europos sąjunga uoliai skriayudžia tik mažas valstybes , o dėl didelių ''deda''į kelnes .

ES

ES portretas
nera.Kadangi jems poh..i, o Lietuvos ekonomikai pi..c, ir ES irgi poh.i!!!!
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių