Rusijai siekiant pralaužti diplomatinę izoliaciją S. Lavrovas atvyko į Egiptą

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas sekmadienį lankosi Kaire, kur turi susitikti su Egipto pareigūnais, Maskvai siekiant pralaužti diplomatinę izoliaciją ir Vakarų sankcijas, įvestas dėl invazijos Ukrainoje.

Į Egipto sostinę S. Lavrovas atskrido šeštadienį ir čia pradeda savo kelionę po Afrikos šalis. Vėliau jis lankysis Etiopijoje, Ugandoje ir Kongo Demokratinėje Respublikoje, pranešė Rusijos valstybinė televizija RT.

Egipto Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad jos vadovas Samehas Shukry (Samehas Šukris) su S. Lavrovu susitiks sekmadienį ryte.

Vėliau sekmadienį Rusijos diplomatijos vadovas turi susitikti su Arabų Lygos generaliniu sekretoriumi Ahmedu Aboul Gheitu (Ahmedu Abul Geitu) ir kreiptis į 22 šį bloką sudarančių valstybių atstovus, pranešė RT.

Egiptas – daugiausiai gyventojų turinti arabų valstybė – Rusijai vasario mėnesį įsiveržus į Ukrainą atsisakė palaikyti kurią nors karo šalį. Egiptas, kuris palaiko glaudžius ryšius ir su Maskva, ir su Vakarais, yra tarp didžiausių pasaulyje kviečių importuotojų, o didelė šių kviečių dalis atkeliaudavo iš Rusijos ir Ukrainos.

Egipto prezidentas Abdel Fattahas el Sissi (Abdel Fatahas Sisis) palaiko glaudžius asmeninius santykius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Abu lyderiai pastaraisiais metais reikšmingai pastiprino dvišalius ryšius.

S. Lavrovas į Kairą atvyko Rusijos valstybinei atominės energetikos korporacijai „Rosatom“ praėjusią savaitę pradėjus statyti Egipte keturių reaktorių atominę elektrinę.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeEgiptasSergejus LavrovasSamehas Shukry

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių