Rusija iš J. Bideno nesitiki nieko gero

Rusijos vyriausybė, pasak užsienio reikalų viceministro Sergejaus Riabkovo, nesitiki „nieko gero“ iš būsimo JAV prezidento Joe Bideno. „Mes nesitikime nieko gero, tai akivaizdu“, - sakė S. Riabkovas trečiadienį paskelbtame interviu Rusijos agentūrai „Interfax“. „Būtų keista tikėtis gero iš žmonių, kurių daugelio karjera paremta priešiškumu Rusijai ir purvo ant mano šalies drabstymu“, - kalbėjo viceministras.

J. Bidenas praėjus keturioms dienoms po lapkričio 3 dieną vykusių rinkimų buvo paskelbtas nugalėtoju. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kiek vėliau pareiškė, kad prieš sveikindamas J. Bideną sulauks oficialių rinkimų rezultatų. Tik kai J. Bidenas gruodžio 14 dieną vadinamojoje Rinkikų kolegijoje gavo 306 balsus iš 538, V. Putinas pasiuntė sveikinimą demokratui.

Jame Kremliaus vadovas reiškia savo įsitikinimą, kad Rusija ir Jungtinės Valstijos, „nepaisant nuomonių skirtumų, gali išspręsti daugelį problemų ir iššūkių“ pasaulyje. „Aš iš savo pusės esu pasirengęs bendradarbiavimui ir kontaktui su Jumis“, - telegramoje tikino V. Putinas.

Rusijos ir JAV santykiai yra smarkiai pašliję. Maskva, be kita ko, kaltinama, kišusis į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, kad padėtų nugalėti D. Trumui.

J. Bidenas JAV prezidentu bus inauguruotas sausio 20 dieną.


Šiame straipsnyje: RusijaJAVsantykiaiJoe Bidenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
abu vilkai vienodi;;nors labai norisi draugishku santykiu tarp tu abieju dideliu [[plotu]]valstybiu.

Pranasas

Pranasas portretas
Nesikite kur papuola ir nebusite drabstomi purvu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių