R. T. Erdoganas žada Stambule pastatyti dvi ligonines COVID-19 pacientams

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas paskelbė, kad Stambule bus statomos dvi ligoninės koronavirusinės infekcijos COVID-19 pacientams. Kiekvienoje jų galės būti gydoma po 1 000 pacientų.

Oficialiais duomenimis, Turkijoje nuo COVID-19 mirė 649 žmonės, koronavirusu užsikrėtusiųjų skaičius siekia 30 127.

Praėjusią savaitę sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca informavo, kad daugiau nei pusė užsikrėtimo koronavirusu atvejų užfiksuota didžiausiame šalies mieste Stambule.

R. T. Erdoganas pirmadienį pareiškė, kad Turkija mobilizavo visus pajėgumus kovai su koronavirusu, ir patikino, kad Turkijos ligoninės nepatiria sunkumų diagnozuojant ir gydant šią ligą.

„Užbaigsime jas (dvi ligonines) per 45 dienas ir atidarysime jas visuomenei“, – per televiziją transliuotoje kalboje sakė R. T. Erdognas.

Viena ligoninė bus pastatyta Stambule Europos pusėje, o kita – Azijos.

Siekdama suvaldyti koronaviruso plitimą, Turkija anksčiau sustabdė visus tarptautinius skrydžius, uždraudė masinius susibūrimus ir pamaldas bei uždarė mokyklas.

„Priemonėmis, kurių jau ėmėmės, ir papildomomis priemonėmis mes įveiksime šią pandemiją kartu su Europa ir visu pasauliu“, – sakė Turkijos lyderis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių