R. T. Erdoganas stojo ginti Rusijos prezidentą: jei puolate Putiną, man tas netiks

Turkų prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) penktadienį gynė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nuo kaltinimų kišantis į itin svarbius Turkijos rinkimus.

Turkijos opozicijos kandidatas Kemalis Kilicdaroglu (Kemalis Kiličdarohlus) ketvirtadienį pareiškė, jog Rusija prieš sekmadienį vyksiančius rinkimus skleidžia internete dezinformaciją, kad paveiktų balsavimo rezultatus.

Kremlius šiuos įtarimus neigė, o R. T. Erdoganas penktadienį per televizijos transliuotą rinkimų kampanijos renginį užstojo V. Putiną.

„Ponas Kemalis puola Rusiją, poną Putiną. Jei puolate Putiną, man tas netiks, – sakė R. T. Erdoganas. – Mūsų santykiai su Rusija ne mažiau svarbūs nei santykiai su Jungtinėmis Valstijomis.“

Ponas Kemalis puola Rusiją, poną Putiną. Jei puolate Putiną, man tas netiks.

Nuo pat Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios R. T. Erdoganas palaiko gerus darbo santykius su V. Putinu.

Turkija turi naudos iš rusiškos energijos importo sumažintomis kainomis ir atsisako prisidėti prie Vakarų sankcijų Kremliui.

Apklausos rodo, kad R. T. Erdoganas labai atkakliai varžosi su pasaulietišku opozicijos kandidatu K. Kilicdaroglu.

K. Kilicdaroglu kaltinimai pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai iš rinkimų kovos pasitraukė vienas kandidatas, tapęs internetinės šmeižto kampanijos taikiniu.

Kandidatas į Turkijos prezidentus Muharremas Ince (Mucharemas Indžė) apie savo pasitraukimą paskelbė po to, kai internete buvo paviešintos suklastotos nuotraukos, kuriose užfiksuota, kaip jis neva susitikinėja su moterimis ir važinėja prabangiais automobiliais.

R. T. Erdoganas per mitingus taip pat rodo klaidinančius įrašus, kuriuose bandoma K. Kilicdaroglu susieti su uždraustos kurdų ginkluotos grupuotės nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko tikėtis iš

Ko tikėtis iš  portretas
turko?Žino visi jų patikimumo vertę- sėdi NATO,bet nepamiršta kacapams lyžtelt pasturgalio.

Kiek

Kiek portretas
Kainuoja atostogos Turkijoje ir kiek kurortų ištuštėjo? Kokia BVP dalį sudaro turizmas. Daug kurortų vien rusų nugulta, o ar daug matete ten amerikiečių?. Čia biznis, kuris vadinasi ekonomika. Turkai yra sąžiningi tol, kol jiems tai naudinga Nebegautu pigiai naftos - iškart pasmerktų Putino režimą. Ne visiškai sąžiningas biznis ir gaminant padirbtas kitų vardines prekes. As Tokių atveju mažiau rinkčiausi turkiškų produktų , o daugiau europinių.

j jus nezinojot

j jus nezinojot portretas
musu studentai ir prezidentai parsidaveliai jau senu senoviai
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių