Prancūzijos prezidentas: A. Lukašenka turi pasitraukti

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sekmadienį pareiškė, kad faktinis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka turi atsistatydinti po to, kai Europos Sąjunga atsisakė jį pripažinti teisėtu šalies prezidentu.

„Akivaizdu, kad jis turi pasitraukti. Tai valdžios krizė – autoritarinės valdžios, kuri nesugeba priimti demokratijos logikos ir laikosi savo vietoje tik per jėgą. Akivaizdu, kad A. Lukašenka turi pasitraukti“, – E. Macronas sakė Prancūzijos savaitraščiui „Journal du Dimanche“ prieš planuojamus vizitus Baltarusijos kaimynėse Lietuvoje ir Latvijoje.

Tariamas Baltarusijos prezidentas taiko brutalias susidorojimo su protestuotojais priemones, kurias Vakarai jau pasmerkė, o Maskva tuo metu palaiko.

Akivaizdu, kad jis turi pasitraukti. Tai valdžios krizė – autoritarinės valdžios, kuri nesugeba priimti demokratijos logikos ir laikosi savo vietoje tik per jėgą.

Sekmadienį E. Macronas pareiškė, kad jam „paliko įspūdį protestuotojų drąsa“.

„Jie suvokia riziką, kuri jiems kyla dėl kiekvieną savaitgalį rengiamų protestų. Nepaisant to, jų judėjimas toliau siekia, kad šioje daugybę metų demokratijos nemačiusioje šalyje ji atgimtų. Ypatingos mūsų pagarbos nusipelnė moterys, žygiuojančios mitinguose kiekvieną šeštadienį“, – kalbėjo Prancūzijos lyderis.

Remiantis nevyriausybinių organizacijų duomenimis, per šeštadienio protestus Baltarusijoje sulaikyta per 90 žmonių, daugiausia moterų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepamirškite

Nepamirškite portretas
Kad tik nepamirštų padėkoti,už Napaleono apsilankymą.

Jo

Jo portretas
Susitiks du propagandistai,papilstys iš tuščio į kiaurą ir viskas tuo pasibaigs.Na kalbos ,tai jau netruks,kokį pusmetį.Girdi Nausėda susitiko su Prancūzijos Prezidentu.Bet kokia iš to nauda,jeigu jūs kalbate,apie kitų reikalus?

Priminimas

Priminimas portretas
Ponas Machrone,ar pamiršai,kaip tavęs prancūzai nenorėjo?Pagal tą,ką matome Baltarusijoje,pilnai galima tikėtis,kad tokiu procentu Lukašenka galėjo laimėti,bet tamsta laimėjai vos keliais procentais,tai kodėl nepasitraukei?O taip,kaip į kailį duoda tavo amoninikai,Baltarusijoje tik to žiedeliai.Ką Tamsta gali patarinėti?Kam,kam,o Machronui kalbant,apie Baltarusija reiktų patylėti.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių