Omikron atmaina pasiekė Estiją: nustatyti du atvejai

Estijoje nustatyti du užsikrėtimo COVID-19 ligą sukeliančio viruso SARS-CoV-2 įtariamos naujosios omikron padermės atvejai.

Estijos sveikatos departamentas sekmadienio pavakarę pranešė, jog vienas šių atveju – į Estiją iš Dubajaus gruodžio 2-ąją atvykęs asmuo, o antrasis – iš Pietų Afrikos gruodžio 1 dieną atskridęs su persėdimu Frankfurto oro uoste. Abiejų šių asmenų teigiami COVID-19 testai nustatyti penktadienį, abu jie izoliavosi namuose.

Pranešime pažymima, kad abiem atvejais nustatyta omikron padermei būdinga s-geno mutacija, tačiau, siekiant tikslesnių duomenų, atliekami išsamesni tyrimai, o jų rezultatai bus paskelbti pirmadienį.

Be to pranešama, jog abu šie asmenys yra paskiepyti nuo COVID-19, nustatinėjami jų galimi artimi kontaktai atvykus į Estiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Visais laikais sirgome tais omikronais, covidais ir tai buvo normalu, greitai normalus žmogus skaitysis nesveikų ir teks jį badyti tais nuodais nuo pat gimimo kol galą negaus, tik tada jis bus pilnai pasveikęs nuo infekcijų

pensininkė

pensininkė portretas
kol neuždarys betiksio skraidymo po pasaulį tol plis pandemija ,uždaryti sienas malonumamas leisti skristi tik darbinėmis kamandiruotėmis susijusias keliones o be to ateina šventės parvęš to užkrato sočiai visiems užteks ir su PG pasais be pasų nepadės nei penktas dūris

Nu

Nu portretas
Tuoj ir lietuvoj bus. Sventes jau netoli. Tik vieno nesuprantu, kaip sergancius ileido i lektuva? Ar jau nereikalauja testu? Gal skrisdamas uzsikrete?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių