Netikėtai į Damaską atvykęs V. Putinas susitiko su B. al Assadu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį atvyko iš anksto neskelbto vizito į Damaską, kur susitiko su Sirijos prezidentu Basharu al Assadu (Bašaru Asadu), pranešė rusų lyderio spaudos sekretorius.

„Iš oro uosto Vladimiras Putinas nuvyko į Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų grupės Sirijos Arabų Respublikoje vadavietę, važiavo Damasko gatvėmis“, – sakė Dmitrijus Peskovas.

„Vadavietėje Putiną sutiko Sirijos prezidentas Basharas al Assadas, – sakė spaudos sekretorius. – Abiejų valstybių vadovai išklausė kariškių ataskaitas apie padėtį įvairiuose šalies regionuose.“

Vėliau įvyko dvišalės rusų ir sirų delegacijų derybos, per kurias V. Putinas sakė, kad Sirijoje padaryta didžiulė pažanga.

„Bendraudamas su al Assadu Putinas pažymėjo, jog dabar galima užtikrintai konstatuoti, kad nueitas didžiulis atstumas Sirijos valstybingumo ir šalies teritorinio vientisumo atkūrimo kelyje“, – nurodė D. Peskovas.

Pasak jo, „Putinas taip pat pažymėjo, kad Damasko gatvėse plika akimi galima pastebėti atsikuriančio taikaus gyvenimo ženklus“.

V. Putino atstovas taip pat sakė, kad B. al Assadas savo ruožtu padėkojo Rusijos prezidentui už vizitą, ir pridūrė: „Sirijos prezidentas išreiškė dėkingumą už Rusijos pagalbą ir rusų kariškiams, [padedantiems] kovojant su terorizmu ir atkuriant Sirijoje taikų gyvenimą. Al Assadas taip pat šiltai pasveikino Putiną ir visą rusų liaudį su Kalėdų švente.“

V. Putino vizito programoje taip pat numatyta aplankyti kelis kitus objektus, nurodė D. Peskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

netiketai

netiketai portretas
kam???

Izvalgus

Izvalgus portretas
Stai kur "suo pakastas"...

...

... portretas
DRĄSU; - juk Trampas galėjo vėl savo droną pakelt. :/
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių