A. Merkel įspėjo apie kylantį antisemitizmą

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį, Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną, įspėjo apie kylantį antisemitizmą ir „gėda“ pavadino tai, kad policijai reikia saugoti žydų pastatus.

Kanclerė pabrėžė, kad svarbu prisiminti milijonus Holokausto aukų, nes antisemitizmas, rasizmas ir neapykanta kitiems pastaruoju metu tapo „labiau aktualūs“.

„Nesuvokiama ir gėdinga, kad be policijos apsaugos negali egzistuoti jokia žydų institucija, nesvarbu, ar tai yra mokykla, vaikų darželis ar sinagoga,“ – sakė ji.

A. Merkel taip pat dar kartą patvirtino, kad rems pasiūlymą būsimojoje Vokietijos vyriausybėje įsteigti antisemitizmo komisaro pareigybę, jei jos partijai pavyks sėkmingai užbaigti sudėtingas derybas dėl koalicijos.

Antisemitizmo komisaras turėtų kovoti su Vokietijoje stiprėjančiu neapykantos žydams ir Izraeliui kurstymu. Šią neapykantą kursto tiek Vokietijoje užaugę kraštutiniai dešinieji, tiek kai kurie neseniai į šalį atvykę musulmonai.

Protestuojant prieš JAV sprendimą pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine gruodį Berlyne buvo deginamos žydų valstybės vėliavos.

Jungtinės Tautos 2007 metais paskelbė sausio 27-ąją Tarptautine Holokausto aukų atminimo diena. Šią dieną 1945 metais buvo išlaisvinta Aušvico (Osvencimo) koncentracijos stovykla, nacių įkurta okupuotoje Lenkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadakste

Vadakste portretas
Ne tik antisemitizmas ir antirusizmas. Kada kas baigs mus gazdint tais rusais.

bl bl

bl bl  portretas
kokie jus neishpruse kaimieciai....as achujelinu

Žalekalninis

Žalekalninis portretas
Žydai nusisuko nuo Diėvo ir nusilenkė velniui. Ir visa muzika
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių