M. Pompeo: JAV svarstys galimybę paskelbti sankcijų Baltarusijai

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) ketvirtadienį pareiškė, kad Vašingtonas neatmeta galimybės paskelbti sankcijų Baltarusijai, nors galutinis sprendimas dar nepriimtas.

„Esu tikras, kad apsvarstysime visus šiuos dalykus ir kad svarbu nustatyti kriterijus. Ką, mūsų nuomone, galime padaryti ne tik vienašališkai kaip JAV, bet ir daugiašaliu formatu, kad pasiektume gerų rezultatų Baltarusijos žmonėms – ar tai būtų sankcijos, ar sprendimai dėl produkcijos tiekimo. Visa tai yra dalykai, dėl kurių reikia apsispręsti“, – sakė M. Pompeo Valstybės departamento paskelbtame interviu „Laisvosios Europos radijui/Laisvės radijui“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL).

Anot jo, dar per anksti priimti konkrečius sprendimus, nes būtina stebėti, kaip artimiausiu metu klostysis įvykiai Baltarusijoje.

M. Pompeo dar kartą pareiškė, kad savaitgalį įvykę prezidento rinkimai nebuvo laisvi ir sąžiningi.

„Buvome nepaprastai susirūpinę dėl rinkimų ir labai nusivylėme, kad jie nebuvo laisvesni ir sąžiningesni. Jau matėme tokį elgesį anksčiau ir apgailestaujame, kad būtent taip ir nutiko. Tuomet stebėjome smurtą ir pasekmes, kai su taikiais protestuotojais buvo elgiamasi, kad neturėtų būti elgiamasi“, – sakė amerikiečių diplomatijos vadovas.

Pasak jo, JAV taip pat smerkia smurtą prieš taikius protestuotojus šalyje.

„Dar nenusprendėme, koks būtų tinkamas atsakas, bet galiu pasakyti, kad bendradarbiausime su mūsų draugais europiečiais, su mūsų laisvę mylinčiais draugais, kurie yra lygiai taip pat susirūpinę dėl to, kas įvyko. Norime gerų rezultatų Baltarusijos žmonėms ir imsimės atitinkamų veiksmų“, – pridūrė valstybės sekretorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
už sankcijas išvarys baltarusiai ambasadą?...

LUKAŠENKAI NUSIŠ...KT ANT TAVO SANKCIJŲ

LUKAŠENKAI NUSIŠ...KT ANT TAVO SANKCIJŲ portretas
JAV daugiau nieko nemoka kaip sankcijų barstymų kitoms valstybėms. Geriau pasirūpinkite savimi, kad neišdvėstumėte nuo viruso. Tos Amerikos sankcijos šiandien sukelia tik juokelį iš jų bejėgiškumo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių