Lenkijoje apsiperkantiems lietuviams – prastos žinios

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lenkijos Seimas - parlamento žemieji rūmai - priėmė įstatymą, pagal kurį laipsniškai bus atsisakoma prekybos sekmadieniais.

Nuo 2018 metų kovo 1 d. parduotuvės dirbs pirmą ir paskutinį mėnesio sekmadienį, 2019 metais - paskutinį kiekvieno mėnesio sekmadienį, o nuo 2020 metų sausio 1 d. galios prekybos sekmadieniais draudimas su tam tikromis išlygomis.

Už įstatymo priėmimą balsavo 254 Seimo nariai, prieš - 156, o 23 susilaikė. Dabar įstatymą svarstys Senatas.

Šių permainų iniciatorės - „Solidarumo“ profsąjunga ir Katalikų bažnyčia. Jos siūlė iškart ir visiškai uždrausti parduotuvėms dirbti sekmadieniais, bet parlamentarai nusprendė sušvelninti šią iniciatyvą.

Opozicija buvo prieš įstatymo priėmimą. Specialistai apskaičiavo, kad prekybos sekmadieniais uždraudimas neigiamai atsilieps mažmeninei prekybai, kurios apimtis gali sumažėti 10 milijardų zlotų (apie 2,5 milijardo eurų). Be to, tai gali turėti įtakos maždaug 36 tūkstančių žmonių įdarbinimui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

airen

airen portretas
Ar tai dar neprivalge gyvenat kad valgytumet ar valgot kad gyventumet man atrodo kad parduotuvese ne robotai dirba taip sitie burzua tik ir ziuri kaip isnaudoti zmogu jokio zmogiskumo jie jau taip prituke nuo zmoniu prakaito tegul juos velniai griebtu o paprasram zmogui taip pat yra sventes ir sekmadieniai poilsio dienos pasprinkit jus su savo edesiu amzinai nepriede perkare vargseliai o tiems burzujams kad jie maziau engtu zmones daugiau zmigiskumo

whufaikeenees

whufaikeenees portretas
pas mus tik maisto pakeliai grazeja,o jo turinys mazeja ir darosi vis nuodingesnis ir neskanesnis.....,del to noris kur kitur apsipirkti...

Čiubaka

Čiubaka portretas
to šeštam: čia apie daktarišką dešrą sovietinių laikų: Vos sukurto gaminio receptūra buvo griežtai reglamentuota: 100 kg aukščiausios rūšies daktariškos dešros privalėjo būti 25 kg aukščiausios rūšies jautienos, 70 kg pusriebės kiaulienos, 3 kg kiaušinių arba melanžo, 2 kg sauso karvių pieno miltelių (pilno riebumo arba nuriebintų). Faršas būdavo gaminamas tik iš šviežios mėsos, jis buvo permalamas 2 kartus. Gaminiui pagardinti buvo naudojama druska, cukrus arba gliukozė, maltas muskato riešutas arba kardamonas, o štai aštrių prieskonių naudoti nebuvo galima. Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/maistas/naujiena/naujienos/legendine-daktariska-desra-kiek-jai-metu-ir-kuo-tarybine-buvo-kitokia-nei-siuolaikine-1042-886156
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių