Kremlius: po derybų dėl Ukrainos „rezultatų nėra“

Kremlius penktadienį pareiškė, kad po Rusijos, Ukrainos, Vokietijos ir Prancūzijos derybininkų susitikimo dėl Ukrainos krizės „jokių rezultatų nėra“.

Diplomatai vadinamuoju Normandijos formatu buvo susitikę ketvirtadienį Berlyne, neslūgstant įtampai dėl nuogąstavimų, kad Rusija planuoja įsiveržti į kaimyninę Ukrainą.

„Visi matėme, kad Normandijos ketverto politikos patarėjų susitikimas vakar baigėsi absoliučiai be jokių rezultatų“, – penktadienį reporteriams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Pasak jo, kai kuriems diplomatams „sunku skaityti labai trumpą ir itin aiškų“ Kijevo ir Maskvos 2015 metų Minsko taikos susitarimo tekstą.

„Deja, ukrainiečiai daro viską, kad nevykdytų savo įsipareigojimų“, – pridūrė D. Peskovas.

Normandijos formatas buvo pradėtas 2014 metais, siekiant nutraukti ukrainiečių pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų kovas Rytų Ukrainoje.

Berlynui ir Paryžiui tarpininkaujant, Rusija ir Ukraina 2015-aisiais sudarė Minsko susitarimą, bet reguliariai kaltina viena kitą jo sąlygų pažeidimais.

Ketvirtadienio susitikimas, trukęs daugiau kaip devynias valandas, buvo surengtas europiečiams dedant intensyvias diplomatines pastangas įtampai dėl Ukrainos išsklaidyti.

Vakarų lyderiai pavojaus varpais dėl Rusijos galimos invazijos į Ukrainą pradėjo skambinti Maskvai prie kaimynės sienų sutelkus daugiau kaip 100 tūkst. karių.

„Negalėjome sutarti dėl bendro dokumento“, – vėlai vakare po susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje sakė Kijevo derybininkas, Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Andrijus Jermakas.

Jis pridūrė, kad „toliau dirbsime“ ir kad „visi yra pasiryžę pasiekti rezultatą“.

„Šiandien visi išreiškė visišką įsipareigojimą ugnies nutraukimui, nepriklausomai nuo jokių sąlygų“, – pridūrė A. Jermakas.

Vokietija pranešė, kad kitas susitikimas Normandijos formatu numatytas kovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne

ne portretas
tautybe o pats asmuo parodo savo morale ir baikit kom proponesantaika platint nes buna ir zydeliu geru kuriuos patys tautieciai skriaudzia===

neduok dieve

neduok dieve portretas
turėti rusą kaimyną
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių