Kova prieš Rusijos separatistus: Ukraina perka 150 prieštankinių raketų

JAV valstybės departamentas ketvirtadienį pritarė tam, kad Ukrainai būtų parduota karinės įrangos, įskaitant 150 prieštankinių raketų kovai su Rusijos remiamais separatistais.

Gynybos saugumo bendradarbiavimo agentūros (DSCA) ketvirtadienio pranešime sakoma, kad pagal 39,2 mln. dolerių (35,8 mln. eurų) susitarimą Ukrainai taip pat bus parduota 10 raketų „Javelin“ leidimo įrenginių ir susijusios įrangos.

DSCA apie pardavimą paskelbė informavusi Kongresą, kurio lyderiai anksčiau šią savaitę davė pradinį sutikimą.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) anksčiau šiais metais atidėjo beveik 400 mln. dolerių (365,3 mln. eurų) pagalbą Ukrainai. Jo kritikai demokratai sako, kad jis taip siekė spausti šios šalies prezidentą atlikti tyrimą dėl buvusio JAV viceprezidento Joe Bideno (Džo Baideno) sūnaus. Dabartinis pardavimo paketas nėra tos pagalbos dalis.

JAV pagalbą Ukrainai teikia nuo 2014 metų, kai šios šalies rytuose kilo Rusijos remiamų separatistų sukilimas.

Oro pajėgų generolas Todas Woltersas (Todas Voltersas), JAV pajėgų Europoje vadas, ketvirtadienį Pentagone reporteriams sakė manantis, kad JAV turėtų nusiųsti Ukrainai dar daugiau raketų „Javelin“.

Pasak jo, šios raketos, kurias drauge gamina „Raytheon“ ir „Lockheed Martin“, ir su jomis dislokuojamos karinio instruktavimo komandos leis Ukrainai geriau apsiginti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar kacapams-

Dar kacapams-  portretas
Turejo but- assholles (žemiau) aa! Jei dar nesupratot skystagalviai!!

kacapam-

kacapam- portretas
Amerikonai VISADA padės ir ukrainams ir lietuviams, ir visiems besiginantiems nuo burlioku. O kacapiniam svolociams- F U C K UOU, assholes!

...

... portretas
Nieko naujo - JAV 'ekonomika' laikosi TIK per sugriovimus svetur, jie TIK dėl to kursto svetur karinius konfliktus, į ten net su nuolaida (abiem pusėms!) pardavinėja ginklus. (juk ir Lietuva iš jų nesulaukė JOKIO palaikymo kol deklaravom taikingumą, kol ant rusų nepradėjom amsėt).
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių