Kembridžo universitetas rengs paskaitas internetu iki 2021 metų vasaros

Jungtinėje Karalystėje įsikūręs Kembridžo universitetas nerengs tiesioginių paskaitų anksčiausiai iki 2021 metų vasaros, reaguodamas į koronaviruso pandemiją, trečiadienį patvirtino šios švietimo įstaigos atstovas.

Kembridžas yra pirmasis JK universitetas, paskelbęs apie planus rugsėjį prasidėsiantiems naujiems mokslo metams.

„Universitetas nuolat prisitaiko prie besikeičiančių patarimų, skelbiamų pandemijos metu“, – rašoma antradienį išplatintame pareiškime.

„Kadangi tikėtina, kad ir toliau reikės laikytis socialinio atstumo, universitetas nusprendė, jog kitais mokslo metais nebus tiesioginių paskaitų“, – teigiama jame.

Paskaitos ir toliau vyks internetu.

Pasak universiteto, mažesnėms studentų grupėms galbūt bus leista susitikti akis į akį, bet su sąlyga, kad jie laikysis socialinio atstumo reikalavimų.

Kovą universitetas perkėlė visus užsiėmimus į internetą. Egzaminai taip pat bus vykdomi nuotoliniu būdu.

Naujausią sprendimą Kembridžo universitetas priėmė JK besitęsiant įnirtingai diskusijai, ar besimokantiesiems būtų saugu sugrįžti į klases.

Vyriausybė planuoja dalinai atidaryti Anglijos pradines mokyklas nuo birželio 1 dienos, tačiau su šiuo planu nesutinka kai kurios profesinės sąjungos ir vietos tarybos, susirūpinusios dėl saugumo.

JK šiuo metu pirmauja Europoje pagal koronavirusinės infekcijos COVID-19 aukų skaičių, o pasaulyje šiuo atžvilgiu yra antroje vietoje po Jungtinių Valstijų.

Iki antradienio JK buvo 35 341 užregistruotas mirties nuo COVID-19 atvejis, rodo oficialūs duomenys.

Tačiau remiantis išsamesne statistika, apimančia įtariamus mirties nuo koronaviruso atvejus, aukų skaičius siekia mažiausiai 41 tūkstantį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių