JK premjerui B. Johnsonui atlikta sinusų operacija

Jungtinės Karalystės ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui (Borisui Džonsonui) pirmadienį ligoninėje atlikta planinė sinusų operacija, pirmadienį pranešė jo atstovas.

„Premjeras nuvyko į ligoninę apie 6 val. ryto (8 val. Lietuvos laiku). Tai buvo pirma šio ryto operacija“, – žurnalistams sakė atstovas.

Kiek po 10 val. (12 val. Lietuvos laiku) B. Johnsonas sugrįžo į Dauningo gatvę.

Planinė operacija buvo atlikta Nacionalinei sveikatos apsaugos tarnybai (NHS) priklausančioje įstaigoje, taikant bendrinę nejautrą.

Pasak premjero atstovo, šiuo metu vyriausybės vadovas ilsisi. Kada premjeras sugrįš į darbą, priklausys nuo jo sveikatos būklės, tačiau antradienį jis planuoja vadovauti ministrų kabineto posėdžiui, nurodė atstovas.

B. Johnsonas, kuriam sekmadienį sukako 58 metai, pastarąją savaitę iš pažiūros sirguliavo – jis šniurkščiojo nosimi lyg būtų peršalęs.

2020 metų balandį B. Johnsonas užsikrėtė koronavirusu ir tris naktis praleido intensyviosios terapijos skyriaus palatoje. Vėliau viename interviu jis sakė, kad Dauningo gatvės pareigūnai turėjo nenumatytų atvejų planą, jei jis mirtų.

Kol B. Johnsonas sirgo, jį pavadavo tuometinis užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas (Dominikas Rabas).

Dabar teisingumo sekretoriaus ir vicepremjero pareigas einantis D. Raabas sakė, kad iš anksto žinojo apie pirmadienį numatytą premjero operaciją, sakė atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių