JAV paslapčių viešintojui E. Snowdenui pratęstas leidimas gyventi Rusijoje

  • Teksto dydis:

Rusijos valdžia dar dvejiems metams pratęsė leidimą gyventi šalyje buvusiam JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) kontraktininkui Edwardui Snowdenui (Edvardui Snoudenui), nutekinusiam didžiulį kiekį slaptų dokumentų apie Vašingtono vykdomą elektroninį šnipinėjimą, pranešė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Juokingiausia, kad buvęs JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadovo pavaduotojas nežino, jog E.Snowdenui ką tik buvo dvejiems metams pratęstas leidimas gyventi Rusijoje“, – parašė ji naktį iš antradienio į trečiadienį savo „Facebook“ paskyroje, komentuodama buvusio CŽV direktoriaus pavaduotojo Michaelo Morello (Maiklo Morelo) žodžius, kad Rusijos prezidentas turįs „puikią galimybę“ išrinktajam prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) inauguracijos proga išduoti JAV E.Snowdeną.

Pasak jos, M.Morello pasiūlymo esmė – „išdavystės ideologija“.

„Visiems dabar aišku, kad jūsų kontorai normalu dovanoti žmones ir išduoti tuos, kas ieško apsaugos“, – pridūrė ji.

Anksčiau E.Snowdeno advokatas Anatolijus Kučerena pareiškė manąs, jog jo kliento išdavimas Jungtinėms Valstijoms nebus įmanomas net ir D.Trumpui tapus naujuoju šalies prezidentu.

E.Snowdenas žiniasklaidai perdavė daugybę slaptos medžiagos apie JAV Nacionalinės saugumo agentūros veiklą, o šis jo žingsnis sukėlė virtinę tarptautinių skandalų. Be kita ko, buvusio žvalgybininko atskleista medžiaga rodo, kad NSA klausėsi 35 šalių vadovų, tarp jų ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, telefono pokalbių.

Laikiną prieglobstį Rusijoje E.Snowdenas gavo 2013 metais.

2014 metų rugpjūčio 1 dieną jo prieglobsčio terminas buvo pratęstas trejiems metams. Jam taip pat buvo išduotas leidimas gyventi. Amerikiečiai savo ruožtu siekia, kad E.Snowdenas stotų prieš JAV teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
pirmiausiai borui,tai tu esi tikras šlykštynė,o dėl manęs žmogus gerai gyvena ir tegu gyvena,jau daugelis amerikiečių kraustosi į rusiją gyvent,žymiausi aktoriai,sportininkai,tuoj pradės ir lietuviai vykt į rusiją,nes dabartinė valdžia landzbergio nusikaltėlių neskuba,nei sodint,nei teist

taigi

taigi portretas
Demokratijos metamorfozės- paviešinti valdžios vykdomus nusikaltimus yra nusikaltimas :))))))

Boras

Boras portretas
Slykstyne.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių